Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön két iskolában és három tagóvodában fejleszthetik a kompetencia alapú oktatást egy nyertes TÁMOP-pályázat segítségével, közel 70 millió forintból.

Gyöngyösön két iskolában és három tagóvodában fejleszthetik a kompetencia alapú oktatást egy nyertes TÁMOP-pályázat segítségével, közel 70 millió forintból.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A költségeket száz százalékban a program állja.

Tanítják a tanárokat az Arany János Általános Iskolában – a kompetencia alapú oktatásról. A TÁMOP 3.1.4. elnevezésű pályázatból két iskolát és három tagóvodát erősíthetnek szakmai oldalról. Az óvodákra 20,9 millió forint, a két iskolára 47,9 millió forintot biztosít a program, 100 százalékos támogatottsággal.

A szakértő szerint a tananyag nem sokat változik, ám a tálalás más, korszerűbb.

Egy másik helyszín, a Kálváriaparti Általános Iskola. Itt a matematika, a szövegértés-szövegalkotás és az idegen nyelvek elsajátításának ösztönzését vállalták fel. Õk 24,7 millió forintot költhetnek e célra. Az iskola alapítása óta figyel a kísérleti programokra, és próbálja az új módszereket elsőnek bevezetni – mondja az igazgatónő.

Az iskola eszközbeszerzésre és szakmai továbbképzésekre fordíthatja a pénz. Náluk a jövő nyár végéig tart a nyertes projekt.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-11-09 )

Tovább az archívumra