Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról és rehabilitációjáról tartottak fórumot a gyöngyösi Munkaügyi Központban

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról és rehabilitációjáról tartottak fórumot a gyöngyösi Munkaügyi Központban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jövőre ugyanis több fontos változás következik be e területek szabályozásában.

Több változás is életbe lép január elsejétől a megváltozott munkaképességűek alkalmazása kapcsán.

A munkáltatóknak eddig is volt rehabilitációs hozzájárulási kötelezettségük, január elsejétől azonban a tervek szerint ennek összege a többszörösére emelkedik.

A Munkáltatói Fórumra meghívták a nyugdíjbiztosítási igazgatóság képviselőit is. A résztvevők egy olyan munkáltató tapasztalatait is meghallgathatták, aki régóta foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket, a különböző pályázati lehetőségekről pedig szakértők tájékoztattak. A programoknak különböző célcsoportjai vannak.

Ezeknek az ügyfeleknek a regisztrációja mostantól kötelező a munkaügyi kirendeltségen, ők munkaügyi kötelezettségük után jeleznek vissza a nyugdíjfolyósító intézethez. Innen indul majd el a járulék és az esetleges munkáltatói támogatások kifizetése, amelyek kedvező elbírálás esetén akár a bérköltség 100% -os támogatását is jelenthetik.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2009-11-12 )

Tovább az archívumra