Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már két párt, az MSZP és a Jobbik Gyöngyös körzeti képviselőjelöltjének személye biztos a 2010-es választásokra

Már két párt, az MSZP és a Jobbik Gyöngyös körzeti képviselőjelöltjének személye biztos a 2010-es választásokra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Fideszben, az MDF-ben és az SZDSZ-ben ugyanakkor még nincs végleges döntés a jelöltekről.

Ez volt a kampányzárás 2006-ban a szocialistáknál. A nyolc és négy évvel ezelőtt nyertes Dr. Magda Sándor jövőre, 2010-ben harmadszor is elindul a parlamenti mandátumért. Az MSZP 3.-as számú választókerületi jelöltje már nyáron nyilvánossá tette, hogy egyéniben két sikeres ciklus után újra megméretteti magát, és a megyei szocialista listán is ötödik helyen szerepel.

A legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség csak december közepén véglegesíti jelöltje személyét. Annyi azonban elmondható, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a legtöbb esetben az aktuális választókerületi elnököt indítják el országgyűlési képviselőjelöltként is. Ezt a pozíciót jelenleg Balázs József, a megyei választmány elnöke, nagyrédei polgármester látja el.

Az MDF és az SZDSZ illetékesei egyelőre nem közölték saját jelöltjeiket a sajtóval.

Ami viszont ugyancsak biztossá vált: a Jobbik országos elnöke, a Magyar Gárda alapítója, a gyöngyösi származású Vona Gábor is helyben, Gyöngyösön próbálja ki magát egyéni képviselőjelöltként. A Jobbik ugyanakkor még nem állította össze megyei listáját.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-11-17 )

Tovább az archívumra