Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Harmincöt éves a Cantus Corvinus

Harmincöt éves a Cantus Corvinus

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fennállásnak 35. évfordulóját ünnepelte hétvégén a Pro Civitate díjas és Heves megyei Príma díjas Cantus Corvinus Vegyeskar. A „Májusi hangverseny” című összeállítás reneszánsz és romantikus kórusműveket tartalmazott. Ebben az évben egy 3 részes ünnepi koncertsorozatra készül a vegyeskar, melynek első elemét szombaton láthatta a közönség.

– A Pro Civitate díjas és Heves megyei Príma díjas Cantus Corvinus Vegyeskart 1983-ban alapította Holló Erzsébet karnagy. A zeneirodalom minden korszakából, a gregoriántól a XXI. századi alkotásokig szólaltatnak meg egyházi és világi, acapella és hangszerkíséretes műveket. Évente több hangversenyt rendeznek.

– Hét próba után volt az első szereplésünk Egerben, ami egészen jól sikerült, és ezen felbátorodva folytattuk a munkát. Csodálatosan szép 35 évet éltünk meg együtt, közben gyarapodtunk, voltak, aki valami oknál fogva kiléptek a kórusból, vagy nem tudták tovább folytatni – mindenesetre nagyon nagyon sok szép élményünk van a zenékben is és a közös együttlétekben is – sorolta Holló Erzsébet, karnagy.

Ebben az évben 3 részből álló ünnepi koncertsorozatot rendeznek majd, melynek első állomása volt a hétvégi jubileumi hangverseny, amely reneszánsz és romantikus kórusműveket tartalmazott.

– Tulajdonképpen ennek a hangversenynek a címe, hogy „Májusi hangverseny”, ez a szerelemről, a vidámságról, a természet szépségéről és egyebekről szól és eköré csoportosítottuk. Különben is át kellett ugye gondolni az egész évi hangversenytervet, hogy majd mi lesz az, amit szeptemberben énekelünk. Szeptemberben úgy gondoltuk, hogy az első részben egyházi műveket fogunk énekelni, a második részben pedig magyar zenét – közölte a karnagy.

Holló Erzsébet hozzátette: a következő hangversenyük, melyet ősszel rendeznek meg, azért is különleges alkalom, mert a kézdivásárhelyi Cantus kamarakórussal, valamint a Musica Mansueta zenekarral együtt énekelnek majd.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság