Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Harmincöt éves a Cantus Corvinus

Harmincöt éves a Cantus Corvinus

Fennállásnak 35. évfordulóját ünnepelte hétvégén a Pro Civitate díjas és Heves megyei Príma díjas Cantus Corvinus Vegyeskar. A „Májusi hangverseny” című összeállítás reneszánsz és romantikus kórusműveket tartalmazott. Ebben az évben egy 3 részes ünnepi koncertsorozatra készül a vegyeskar, melynek első elemét szombaton láthatta a közönség.

– A Pro Civitate díjas és Heves megyei Príma díjas Cantus Corvinus Vegyeskart 1983-ban alapította Holló Erzsébet karnagy. A zeneirodalom minden korszakából, a gregoriántól a XXI. századi alkotásokig szólaltatnak meg egyházi és világi, acapella és hangszerkíséretes műveket. Évente több hangversenyt rendeznek.

– Hét próba után volt az első szereplésünk Egerben, ami egészen jól sikerült, és ezen felbátorodva folytattuk a munkát. Csodálatosan szép 35 évet éltünk meg együtt, közben gyarapodtunk, voltak, aki valami oknál fogva kiléptek a kórusból, vagy nem tudták tovább folytatni – mindenesetre nagyon nagyon sok szép élményünk van a zenékben is és a közös együttlétekben is – sorolta Holló Erzsébet, karnagy.

Ebben az évben 3 részből álló ünnepi koncertsorozatot rendeznek majd, melynek első állomása volt a hétvégi jubileumi hangverseny, amely reneszánsz és romantikus kórusműveket tartalmazott.

– Tulajdonképpen ennek a hangversenynek a címe, hogy „Májusi hangverseny”, ez a szerelemről, a vidámságról, a természet szépségéről és egyebekről szól és eköré csoportosítottuk. Különben is át kellett ugye gondolni az egész évi hangversenytervet, hogy majd mi lesz az, amit szeptemberben énekelünk. Szeptemberben úgy gondoltuk, hogy az első részben egyházi műveket fogunk énekelni, a második részben pedig magyar zenét – közölte a karnagy.

Holló Erzsébet hozzátette: a következő hangversenyük, melyet ősszel rendeznek meg, azért is különleges alkalom, mert a kézdivásárhelyi Cantus kamarakórussal, valamint a Musica Mansueta zenekarral együtt énekelnek majd.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság