Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pergető bajnokság

Pergető bajnokság

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Markazi Víztározón rendezték meg a 2018-as országos Pergető Bajnokság első fordulóját. A versenyre harminchat kétfős csapat nevezett, akiknek a halakon kívül meg kellett küzdeniük az időjárás szeszélyeivel is, de ott lebegett szemük előtt, hogy a bajnokság első öt helyezettje utazhat a jövő évi angliai világbajnokságra.

36 csapat és 72 nevező vett részt az országos pergető horgász bajnokság első fordulóján. A markazi tavon megrendezett verseny nem csak a magyar bajnoki sorrendet befolyásolja, hiszen egy itt megszerzett jó eredmény akár angliai világbajnoki részvételt is érhet.

– Ez a versenysorozat öt részből áll. A nevezett csapatok, akik beneveznek az országos bajnokságba öt fordulón mennek végig, ötször fogják megméretni egymással az erejüket és ez alapján fogjuk meghatározni a magyar országos bajnokot, valamint a nagy tétje ennek az országos bajnokságnak az, hogy következő évben, 2019-ben ki fogja a világbajnokságot Magyarországról képviselni – sorolta Dávid Ferenc versenyszervező.

Az egész versenynapot jellemző erős szél nem könnyítette meg a horgászok dolgát. Ennek ellenére a technikai segítségnek, na meg a tudásnak köszönhetően szép számmal akadtak horogra a halak. A fogások jó részét süllők és kősüllők tették ki. Jellemzően 30 centiméter körüli halakat mérhettek a versenybírók. Kapitális példányt ugyan nem, de több mint 20 darabos fogási mennyiséget így is felmutathatott az első fordulót megnyerő Rapture Team.

– Süllők kerültek horogra, süllő, kősüllő elsősorban. 27 darabot sikerült fognunk. Igazából ezek is voltak a célhalaink, de a szabályok szerint nagyobb halak, esetleg balin, csuka is közbeszólhatott olyan szinten, hogy egy 80 centis csukával akár már az első háromba is be lehetett kerülni – magyarázta Kovács Tamás, a győztes Rapture Team tagja.

Csuka végül nem akadt horogra, de így is meg kellett dolgoznia a párosnak a győzelemért.

– Inkább ez az agresszív csali vezetés volt, ami a halakat leginkább kapásra kényszerítette. Elég élénk színű csalikat használtunk, ilyen 5 és 6 centi között voltak inkább ilyen hengeres formájúak voltak, amik nyerők voltak a mai napon – tette hozzá Brogyay Péter, a csapat másik tagja.

A tavalyi bajnokságot megnyerő és az első forduló után az idei kiírást is vezető páros jó pozícióból várja a folytatást. Amennyiben megmarad jó formájuk és esélyeshez méltóan szerepelnek a továbbiakban is, akkor újra bezsebelhetik a tervezett bajnoki címet és utazhatnak a jövő évi angliai világbajnokságra is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Makovinyi Lili - Albeniz: Chant d'amour
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:05
Reklám
19:08
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság