Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén is átadták a gyöngyösi Bugát Pál Kórház egyik legnívósabb díját

Idén is átadták a gyöngyösi Bugát Pál Kórház egyik legnívósabb díját

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Vezekényi emlékérem egyéni díjazottja Csengeri Árpád műszerész lett, még a közösségért való munkáért a patológiai osztály munkatársai vehették át a díjat. A hagyományokhoz hűen ez alkalommal a Wiltner Sándor díjat is kiosztották. A nem kevésbé rangos elismerést az egyházi beteglátogató szolgálat kapta meg. „A díj kapocs a múlt és a remélt szebb jövő között” – folytatta megnyitó beszédében Dr. Szél Mária a kórház volt főgyógyszerésze, korábbi díjazott. Ezután következett a Vezekényi emléktábla megkoszorúzása, amely minden évben kezdete a díjátadó ünnepségnek. Hiesz György, Gyöngyös polgármestere beszédében nem a régmúltat méltatta, hanem a közelmúlt eseményeiről és a jelenről szólt.
Az idén a műszerek gyógyítójának ítélték oda a Vezekényi díjat. Csengeri Árpád műszerész 6 éve dolgozik a kórházban.
A közösségért végzet munka Vezekényi díját a patológiai osztály dolgozóinak ítélték oda.
Az ünnepségen a Wiltner Sándor-díjat is átadták, amely a kórház tevékenységét kiemelkedő módon támogató személynek, közösségnek vagy szervezetnek adható. Az elismerést a nemrégiben megalakult egyházi beteglátogató szolgálat kapta meg.
Kovács Róbert elnök-vezérigazgató javaslatára a jövőben évente több díjat is kiosztanak majd, hisz a kórház nehéz időszakon van túl ezért még inkább megérdemlik a megbecsülést.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-11-25 )

Tovább az archívumra