Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ígéretek és tehetségek

Ígéretek és tehetségek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Ígéretek és tehetségek” címmel tartottak konferenciát a Hatvani Tankerületi Központ intézményeinek pedagógusai számára Hatvanban. Az előadásokat követően, az iskolákban folyó tehetséggondozó programokat mutatták be jó gyakorlatokként.

Mi a tehetség és ki a tehetséges ember? Ezt a kérdéskört, fogalmat járták körbe a konferencián a szakemberek. Minden gyermek tehetséges valamiben, és ennek kibontakoztatásában nélkülözhetetlen a pedagógus- hangzott el a plenáris ülésen.

A tehetséggondozásban fontos szerepe van az intézmények összefogásának és a nyomon követésnek- hangsúlyozta a Klebelsberg Központ elnöke, Dr. Solti Péter.

A Hatvani Tankerület 41 intézményéből 10-ben folyik tehetséggondozás, ezekkel ismerkedhettek meg a programon részt vevők. Kiállítás formájában is megtekinthették a gyerekek alkotásait, majd a termekben a szabadidős tevékenységek, táblajátékok, digitális kalandok bemutatása mellett, életvitelből is kaptak ízelítőt és kóstolót a pedagógusok. A parádi és a boldogi iskolákban délutánonként főzni is tanulnak a diákok.

A gyöngyösi Arany János Iskolában kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás, így több, 3 jó gyakorlatot is hozott az intézmény a Tehetségek délutánjára.

Egy másik jó gyakorlat a pantomim, mely során a kevésbé beszédes gyerekek a mozgás során bontakozhatnak ki, de a kézműves műhelyük is bemutatkozott. A délután folyamán több intézmény tehetséggondozó munkáját is megismerhették, elsajátítva a különböző iskolákban bevezetett jó gyakorlatokat.


Tovább az archívumra