Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csillaghúr a könyvtárban

Csillaghúr a könyvtárban

Sás Károly zenés-verses, interaktív előadására várták az érdeklődőket ma délelőtt a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Az író, dalszerző, mesekönyvei szereplőit mutatta be az óvodás és kisiskolás gyermekeknek, akik szívesen vettek részt a játékokban és énekelték együtt a vidám dalokat.

Sás Károly eredeti szakmáját tekintve pedagógus, így született meg néhány évvel ezelőtt a gondolat, hogy mesekönyveket írjon. Mivel zeneszerző is, így nem volt kérdés, hogy történetei zenés formában is megjelennek majd. Lányával együtt alapította a Csillaghúr zenekart. Az azonos nevet viselő kis virág kalandjai pedig évek óta töretlen siker a gyerekek körében.

– A történetek arról szólnak, hogy Csillaghúr és itt az asztalon látható a könyvekből ugyancsak kilépett barátai, gyülekeznek, találkoznak a nagy tölgyfa alatt, ami szintén itt az asztalon látható, és beszélgetnek a természet csodáiról. Aztán felkerekednek és elmennek megcsodálni például a nagy dűlő út melletti pipacsföldet – mesélte a művész.

A könyvek tehát a természet szeretetére és szépségeire hívják fel a gyerekek figyelmét. Sás Károly azt mondja, legfontosabb céljuk, hogy a kicsik ne csak a modern technikai vívmányokban találjanak örömet, hanem újra felfedezzék a természet csodáit.

– Van bennünk azért, mármint írókban egy olyan kis gondolat is, hogy le lehet tenni azt a számítógépet meg okostelefont is, és a nélkül, visszamenni a természetbe, mert ott van minden csoda. Ez mondhatjuk, ez lenne az ars poeticank – magyarázta.

Csillaghúr és barátainak története pedig folytatódik, hiszen már nyomdában van a legújabb kötet, mely a tanya állatait mutatja majd be a gyerekeknek, illetve készülőben van a bogarakról szóló kiadványuk is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság