Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Projektzáró

Projektzáró

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A partnerországok nemzeti ételeiből összeállított menüsorral, valamint előadásokkal zárult a „Gasztroturizmus az európai konyhaművészetben” című Erasmus+ projekt a Károly Róbert Középiskolában. A diákok 6 országban, 1 hónapos szakmai gyakorlaton jártak. Ebben a tanévben először volt lehetőség arra, hogy a vendéglátásban tanulók mellett, turisztikai szervező képzésben résztvevők is kiutazhassanak szakmai gyakorlatra.

Szakmai gyakorlat, idegen nyelvi tudás fejlesztése, ország ismeret, és barátságok – az Erasmus+ projektben résztvevő diákoknak már az imént felsoroltak miatt is érdemes volt kiutazni egy-egy országba a 2017/18-as tanévben. A projektzáró rendezvényen különböző fogásokkal készültek a fiatalok, és mindenki elmesélhette a kint szerzett élményeit is.

– Olaszországban voltam, Rietiben, azon belül én a Napolenoe cukrászdában dolgoztam pultban. Nagyon sok lehetőségünk volt fejlődni mind szakmailag, mind nyelvben, kirándulni is voltunk Rómában, nagyon sok helyet megnéztünk – mesélte a 14. osztályos Rus Adrienn.

Az idei tanév azért is volt meghatározó, mert a vendéglátásban tanulók mellett, most először a turisztikai szervező képzésben résztvevők is kiutazhattak szakmai gyakorlatra.

– Eddig Németországban csak szakács tanulókat vittek ki, és ez volt az első év, hogy én, mint turisztikás ki tudtam menni. Minden nagyon rendben volt, mindent simán el tudtak intézni és gyönyörű helyet sikerült nekem szerezni egy turisztikai irodában, nagyon-nagyon kedves munkatársakkal – emlékezett Borsodi Boglárka.

Az intézmény igazgatója a projektzárón egy jó hírt is megosztott a diákokkal, hiszen a következő tanévben is folytatódhat az Erasmus+.
– Hál’ istennek a következő tanévre is sikeresnek mondható a pályázatunk, hiszen a napokban értesültünk az örömhírről, tehát a következő tanévben is utazhatnak a tanulóink, legközelebb Finnországba utaznak augusztus közepén és hát természetesen hozzánk is érkeznek a partneriskolákból tanulók – közölte Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda.

A Krakkói utazás során a keris fiatalok egy versenyen is részt vettek, ahol első helyezést értek el – hangzott el az ünnepségen.


Tovább az archívumra