Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tavaly novemberben kezdődött és idén novemberben ért véget a Gyöngyösi Játékszín 55. jubileumi évadja

Tavaly novemberben kezdődött és idén novemberben ért véget a Gyöngyösi Játékszín 55. jubileumi évadja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szombaton ünnepi üléssel és gálaesttel zárták le a gyöngyösi amatőr színjátszás újabb fejezetét és megnyílt egy kiállítás is a társulati relikviákból.

Egy 55 éves társulat és annak relikviái. Fényképek, plakátok, díszletek, és ezernyi hozzájuk kapcsolódó emlék. A Gyöngyösi Játékszín jubileumi évének zárásaként megnyílt kiállítás ezek felidézéséről szólt. Jakkel Mihály a társulat útjára indítója arra emlékezett, amikor a váltógyárban néhány műkedvelő színjátszó összejött.

Az ünnepi társulati ülésen Jankovits Jenő a legutóbbi 5 éves ciklust értékelte. Ez alkalommal 3 újabb taggal bővült az örökös tagok sora: Gy. Petheő Csilla, Nagy Mária és Farkas Teréz vehette át a díjat, melyeket a legalább 15 éve folyamatosan a Gyöngyösi Játékszínben játszó színészek kaphatnak meg.

A jubileumi évet záró gálán a játékszín jelenleg is aktív tagjai léptek fel. Jankovits Jenő, a társulat örökös vezetője azonban már nem. Segítői viszont szerencsére bőven vannak. Aldobolyi Nagy György zeneszerző és dalszövegíró kapcsolata a Játékszínnel több évtizedre nyúl vissza. Õ azt mondja, rá tovább is számíthatnak a gyöngyösiek.

A gyöngyösi játékszín első 55 éve sikertörténet. Hogy aztán a következő 55 év is sikeres lesz-e, az már rajtuk múlik.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2009-12-01 )

Tovább az archívumra