Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Korrigálták a menetrendet

Korrigálták a menetrendet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Július elsejétől ismét változik a helyi autóbuszok menetrendje Gyöngyösön, miután a képviselő-testület a lakossági észrevételek alapján módosította korábbi menetrend-változtatási döntését. A grémium rendkívüli ülésén tárgyalt a GYAK NB III-as szereplésének támogatásáról, az Epreskert Úti Tagóvoda felújításának többletfinanszírozásáról és a közterülethasználati rendelet módosításáról.

Július elsejétől ismét változik a helyi közlekedésű autóbuszjáratok menetrendje. A képviselő-testület által létrehozott ad-hoc bizottság a lakossági észrevételek alapján tett javaslatot a május elsején életbe léptetett új menetrend gyors korrekciójára. A grémium továbbra is fontos tartja, hogy a helyi tömegközlekedés teljes rendszerét felülvizsgálja, ez azonban hosszabb előkészítést igényel. Most a legnagyobb érdeksérelmet okozott változtatásokat állította vissza a testület.

A grémium többletforrást biztosított az Epreskert Úti Tagóvoda felújításához, aminek költségeit mintegy 4 és fél millió forinttal egészítette ki. Ugyancsak elfogadták a képviselők a Gyöngyösi Atlétikai Klub támogatásáról szóló előterjesztést. A GYAK kiharcolta a bennmaradást az NB III-as bajnokságban, a 15 millió forintos támogatásra a következő bajnoki évre való nevezéshez van szüksége az egyesületnek. A képviselők döntése értelmében azonban a klub csak akkor kapja meg a támogatást, ha sikerül TAO-pályázatát beadnia és elfogadtatnia.

A képviselők elfogadták az orvosi ügyelet működtetésére kiírandó közbeszerzései eljárás szövegét. Arról már a májusi ülésen döntés született, hogy Gyöngyösön továbbra is 24 órában, míg az orvosi mikrotérségi társulás további 12 településén 16 órában kíván orvosi ügyeleti szolgáltatást biztosítani. A közbeszerzést a mikrotérségi társulás írja majd ki.

A képviselő-testület változtatott a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló rendeletén, amely a Fő téri rendezvények esetében 23 óra 30 percig engedélyezi majd a hangosító berendezések használatát. A Fő téri kitelepülések szabályai is enyhültek, ami már a labdarúgó világbajnokság idejére szervezett kivetítésre is vonatkozik. A Fő téri LED-fal az önkormányzat, a Gyöngyösi Kézilabda Klub és egy kivételével valamennyi Fő téri vendéglátóhely közös kezdeményezéseként került ki, és azon a labdarúgó VB valamennyi mérkőzése követhető lesz a teraszokról.


Tovább az archívumra