Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zenés délelőtt az IBO-ban

Zenés délelőtt az IBO-ban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét zenés délelőttöt tartottak az Idősek Bentlakásos Otthonában. A Ká-Ró Színkör operett dallamokkal és régi slágerekkel szórakoztatta az otthon lakóit. A szervezők fontosnak tartják, hogy az ott lakó idős emberek napjait színessé varázsolják a különböző szórakoztató rendezvényekkel.

Czakó András és Veress Éva, a Ká-Ró Színkör tagjai zenés fellépéssel lepték meg a Gyöngyösi Idősek Otthona lakóit. Céljuk az volt, hogy felidézzék az idős emberekben fiatalságukat a korabeli retro dalokon keresztül.

– Számos fellépéseken veszünk részt, különböző műfajokba próbáljuk már ki magunkat illetve próbáltuk, de a színkörnek a speciális munkája az is hozzátartozik, hogy időnként olyan szervezeteknél megjelenünk és adunk nekik műsort vagy emlékműsort, ami nem tartozik az egyetem tárgykörébe tehát városi rendezvény és így kerültünk ma ide az idősek otthonába Gyöngyösön – mondta el Czigány Marianna, az színkör művészeti vezetője.

Nagyné Lőrinc Andrea véleménye szerint ez a program az idősek korábbi élményeit, életük színtereit fogja felidézni.

– Az idős emberek szívét legjobban az eddigi tapasztalataink alapján a zene nyitja meg és most azért különösen örülünk ennek a felajánlásnak, mert, ahogy a repertoárjukat végigtekintettük láttuk, hogy csupa időseknek szóló muzsika fog felcsendülni – mondta az intézményegység-vezetője még az előadás előtt.

A bentlakók élvezték az előadást, voltak, akik bekapcsolódtak az éneklésbe.

Az intézményegység vezetője fontosnak tartja az ilyen programokat, hiszen ezzel is örömöt tudnak szerezni és feltöltődést tudnak biztosítani az otthon lakóinak.


Tovább az archívumra