Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Működnek az új jelzőlámpák

Működnek az új jelzőlámpák

Elindult a tesztüzem! Működik a Than Károly és a Török Ignác utcáknál a jelzőlámpás gyalogátkelőhely a 24-es főúton. A 72 órás tesztrendszerre azért van szükség, mert ki kell próbálni a lámpák működését, és össze kell hangolni az idősávokat is. A beruházás mintegy 34 millió forintból valósult meg. A szakemberek felhívják a gyalogosok és autósok figyelmét arra, hogy körültekintőbben közlekedjenek az érintett szakaszon.

Vannak, akik üdvözlik, mások szokatlannak tartják a jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet a Thán Károly és a Török Ignác utcáknál. Ma délelőtt 10 után elindult a 72 órás tesztüzem, melynek elsődleges célja, hogy összehangolják az idősávokat.

Az első órákban sokan a jelzések ellenére is átmentek a piroson. Akadtak olyanok is, akik a borforgalmitól balra kanyarodtak ki, annak ellenére, hogy tilos. A szakemberek bíznak abban, hogy hamarosan beáll majd a rend.

– Nagyjából 60 buszjárat jön be és megy ki ebből a pályaudvarról, itt a 24-es úton, aminek egyébként is elég frekventált a forgalma. Tehát egyszerűen muszáj úgy szabályozni, hogy optimálisan lehessen a gyalogosokat is, illetve a járműveket is átengedni, hogy minél nagyobb legyen az áteresztőképesség. Sajnos mivel ilyen rossz helyen fekszik ez a pályaudvar, nagyon jó rendszert nem lehet csinálni, csak a lehető legkevésbé rosszat és mi azt próbáltuk kialakítani – magyarázta Kormos István, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. gazdasági vezetője.

A Török Ignác utcára a jogszabályok alapján nem lehet balról kanyarodni, hiszen kanyarodó sáv sincs kialakítva.

– Ha a keleti elkerülő utat megépítik, az fogja tehermentesíteni ezt a csomópontot, és akkor tudomásom szerint csak a buszjáratok lesznek ide észak felé beengedve, és a Mátra felől egyirányú lesz az út. Tehát az meg fogja oldani. De ez a jövő zenéje, nem tudjuk, hogy mikor és hogy épül meg a dolog – tette hozzá a szakember.

A gyalogos átkelőhelyek biztonságának növelése mellett, a járműforgalomnak is kedvező lehet ez a beruházás, hiszen a jelzőlámpák miatt folyamatosan tudnak haladni az autósok – szögezte le Kormos István.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
Olasz hegyek - természetfilm
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála 3. rész
16:20
Jázmin néptáncegyüttes gála (részlet)
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság