Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Árokszállási nyár

Árokszállási nyár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

19. alkalommal rendezték meg az Árokszállási Nyár programsorozatot Jászárokszálláson, melynek legjelentősebb eseménye ezúttal is a birkafőző verseny volt. A megmérettetésre idén csaknem 90 csapat jelentkezett. A fesztivál részét képezte a 9. kakaskukorékoló verseny is, továbbá a különböző kiállítások a település általános iskolájában. Sörbemutató-és kóstoló, családi kerékpáros túra, valamint koncertek is színesítették a 3 napos programsorozatot.

– Mindenki győztes, aki ide eljött, mert egy jó barátságos napnak nézünk elébe. Ezen a színpadon pörögni fognak a különböző műsorok, helyiek és elszármazottak, és országos hírű művészek fognak itt fellépni a mai napon. Én kérem önöket, hogy biztassák a versenyzőket, adjanak tanácsokat – Gergely Zoltán, a város polgármester eképpen indította útjára a 19. alkalommal megrendezett árokszállási nyarat reggel 8 órakor, melynek legfontosabb szegmense ezúttal is a birkafőző fesztivál volt. Buday Péter chef is ellátta jó tanácsokkal a mintegy 89 résztvevőt.

– Nagyon figyeljenek az ételre, le ne égjen, mert mindegyiket meg fogom kóstolni és muszáj, hogy jó legyen. Hát ennyit az önző érdekről – mondta.

Ez pedig már a Széchenyi István Általános Iskola udvara, ahol éppen kakaskukorékoló verseny zajlott.

Az intézmény aulájában pedig több kiállítással is találkozhatott a közönség. Különlegesnek számított például ez az alpaka-gyapjúból összeállított tárlat is.

– Emufarmon találkoztunk az alpakával, és akkor nagyon megtetszett nekünk ez az állat, és akkor utána néztünk, hogy milyen, és akkor jöttünk rá, hogy végülis igaz, hogy Dél-Amerikából származik ez az állat, de már Nyugat-Európában nagyon sokan foglalkoznak a tenyésztésével, mert sokkal jobb minőségű a gyapja, mint a birkának – magyarázta Tariné Földi Ágnes.

A sétálóutcára visszatérve nem csak színpadi koncertek, hanem finom illatok is várták az érdeklődőket. Az Oláh családnál például 6 kondér étel főtt.

– Készült a feleségem házi kenyérrel, illetve házi készítésű bodaggal is. Úgy néz ki, hogy most a 6 bográcsban fő csülökpörkölt, fő birkahús, azon belül még 3 és babgulyással is készülnek, illetve van egy különlegességünk, amit úgy szoktunk hívni, hogy malactartó csülökkel – sorolta Oláh Pál.

Gyermekprogramok és állatsimogató is része volt a fesztiválnak, vasárnap pedig akadályhajtó versenyt rendeztek a településen.


Tovább az archívumra