Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kékestetőn is muzsikált az erdő

Kékestetőn is muzsikált az erdő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hetedik napján Kékestetőre érkezett a „Muzsikál az erdő” című rendezvénysorozat, amely az idei évben is színvonalas eseményekkel várta a kikapcsolódni vágyókat, szerte a Mátrában. Kékestetőn először egy szoborkiállítást rendeztek, később pedig két koncertet is megtekinthettek az érdeklődők.

A „Muzsikál az erdő” 15. évfordulóját ünnepli, így az idei programsorozat jubileumi meglepetésekkel és ünnepi pillanatokkal is készült. A 15 éve megfogalmazott gondolatok ehhez kapcsolódóan ma is aktuálisak. Céljuk, hogy a zene és a művészet erejével egyszerre kínáljanak kulturált szórakozást, és a környezettudatos életmód felé mozdítsák az embereket.

De nem csak Lénárt Gábor szobrai miatt volt érdemes ellátogatni Kékestetőre, hiszen Demeniv Mihály, a fiatal harmonikaművész különleges darabokkal készült a műsorában. Így például számos átirat is helyet kapott benne, amivel jól bemutathatta magának a hangszernek is a sokoldalúságát.

– Én is úgy gondolom, hogy különleges előadás volt, és nem csak az időjárás miatt. Olyan műsorral készültem, amelyek nem csak harmonikadarabok voltak, hanem olyan darabok is, amelyek zongorára, gitárra, orgonára lettek komponálva – mondta el.

A muzsikál az erdő rendezvénysorozata vasárnap Gyöngyöstarjánban zárult, jövő nyáron azonban ismét visszatér a Mátrába, így aki teheti, látogasson ki rá.


Tovább az archívumra