Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Magújul az épület

Magújul az épület

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Négy millió forintból újul meg Gyöngyösön a védőnői szolgálatnak otthont adó épület. A beruházás keretein belül új helyiségeket alakítanak ki, amiket új bútorokkal rendeznek be és új eszközökkel látnak el. A munkálatokkal várhatóan még augusztusban végez a kivitelező.

Készül az álmennyezet a védőnői szolgálatnak otthont adó épületben. A helyiségeket nem csak felújítják, hanem falakat is húznak, új vizsgálókat alakítanak ki, így hamarosan megduplázódik a rendelkezésre álló vizsgálók száma. Az átalakításra már nagy szükség volt, hiszen 2017 szeptemberétől megnövekedett a védőnői feladatok száma.

– Gyöngyös város önkormányzatának védőnői szolgálata nagyon sok feladatot lát el. Ilyen a nővédelem, a várandós anyák, a gyermekágyas anyák és családjuk gondozása, 0-3 éves korig a kisdedeknek, 4 éves kortól 7 éves korig a kisgyermekek szűrése, gondozása – mondta el Dr. Horváth Gábor, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság igazgatója.

Az épület egyik részlegének átalakításával már végeztek a munkások, már csak az új bútorokat és berendezéseket várják. Ettől függetlenül már birtokba vehették a védőnők és az anyukák.

– Körülbelül 4 millió forintos tétel, ebben gipszkartonozás, járólapozás, csempézés, állmennyezet, vizesblokkok kialakítása, felsorolni sem tudom, mi minden van benne. Ezen kívül 1-1 millió forint várható az új berendezésekre. De egyébként minden évben folyamatosan költ az önkormányzat a védőnői szolgálatra és ki kell fejeznem, nem csak a területi védőnői szolgálatról vagyunk, hanem a 7 iskolavédőnői szolgálatra is természetesen – magyarázta dr. Horváth Gábor.

Az új helyiségek kialakításával várhatóan augusztus végéig végeznek a szakemberek. A korszerűsítés azonban tovább folytatódik. Ősszel szeretnék kifestetni a védőnői szolgálatnak otthont adó épület váróit és folyosóit, valamint az anyatejgyűjtő állomáson még idén újracsempézik ezt a helyiséget.


Tovább az archívumra