Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hagyományos újévi koncertet az idén is jó nevű zenekar, a Szolnoki Szimfonikusok adták Gyöngyösön

A hagyományos újévi koncertet az idén is jó nevű zenekar, a Szolnoki Szimfonikusok adták Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A koncerttel hivatalosan is lezárult a 675. jubileumi év, melynek dokumentumait egy most lezárt időkapszulába helyezték el.

Végh Attila alpolgármester újévi köszöntőjével vette kezdetét az év első kulturális rendezvénye Gyöngyösön. Az újévi koncert ezúttal nemcsak nyitánya volt a 2010-es év programjainak, hanem lezárása is a jubileumi évnek. A városban mintegy 150 rendezvényre került sor 2009-ben, a szervező bizottság pedig úgy gondolta, hogy ezek dokumentumait egy időkapszulában örökíti meg a jövőnek.

Az időkapszulát, melyet a polgármesteri hivatal felújítása után helyeznek el 25 évre az épület falában, most hivatalosan is lezárták. Ezután következtek a Szolnoki Szimfonikusok, akik az utóbbi években nagy sikerrel szerepelt Miskolci Szimfonikus Zenekart váltották.

Az Izaki Masahiro által dirigált Szolnoki Szimfonikusok pár hete érkeztek haza Japánból, ahol az ottani magyar év programjain képviselték hazánkat. Mostani koncertjük érdekessége volt, hogy az első részben nem szokványos újévi számokat játszottak. Így felcsendült Csajkovszkij b-moll zongoraversenye is. A folytatásban viszont már Strauss, Lehár és Kálmán Imre műveket hallhatott tőlük a közönség.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-01-05 )

Tovább az archívumra