Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kezdődik a kerékpárút felújítása

Kezdődik a kerékpárút felújítása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több hónapos csúszás után a jelek szerint végre elkezdődik a Gyöngyöst Mátrafüreddel összekötő kerékpárút felújítása. A hét folyamán kikerülnek a beruházás által bármilyen módon érintett útszakaszokra a tájékoztató, forgalomelterelő és sebességkorlátozó táblák. Az első szakaszban felújított Gyöngyös és Gyöngyössolymos közötti szakasz lezárására pedig várhatóan jövő héten kerül sor.

Gyalog és kerékpárút megszűnt, gyalogos forgalom a túloldalon. Tegnap délután került ki a kerékpárút gyöngyösi, Mátrai úti szakaszára ez a felhívás. Nem ez az egyetlen tábla, amit a kivitelező munkatársai elhelyeztek a hamarosan induló beruházás miatt.

– Megkezdődött a beruházás fizikai, kivitelezési szakasza. Ennek most még ezen a héten olyan látható nyoma van, hogy a városban több ponton megjelentek olyan KRESZ kiegészítő táblák, illetve sebességcsökkentő és forgalomterelő táblák, melyek már a kerékpáros forgalom elterelését hivatottak szolgálni – fogalmazott Kiss Balázs projektmenedzser.

A kivitelezés első szakasza a Gyöngyös és a Gyöngyössolymos közötti szakaszt fogja érinteni. Ez idő alatt a Gyöngyössolymos Mátrafüred közötti út változatlanul használható lesz.

– Itt a munkaterület átadás-átvételét követően a jövő héten elkezdődik a fizikai kivitelezésnek az a szakasza, amikor kikerül a létesítményre a konkrét fizikai zárás, tehát beton elemekkel el lesz zárva a kerékpáros és gyalogos forgalomtól a létesítmény és ezt követően megkezdődik az aszfalt felmarása – tette hozzá Kiss Balázs.

A beruházás ideje alatt megnövekedett kerékpáros forgalomra kell számítani Gyöngyösön a Petőfi Sándor úton és Gyöngyössolymoson a Szabadság, valamint a Bartók Béla úton is. A balesetek elkerülése érdekében a városvezetés fokozott óvatosságra, és az új sebességkorlátok betartására kéri az autósokat.


Tovább az archívumra