Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiemelt partner 2018

Kiemelt partner 2018

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyös-Mátra TDM-nek a Magyar Turisztikai Ügynökség bizalmat szavazott a „Kiemelt Partner 2018” programban. Csaknem száz TDM szervezet közül került abba a tízbe, mely immár kiemelt partner a Magyar Turisztikai Ügynökségnél. A pályázatokat a Magyar Turisztikai Szövetség által meghívott grémium bírálta el. Ezzel a minősítéssel és egy másik pályázattal lehetősége lesz a térségnek egy kiemelt turisztikai térség státusz elérésére.

Közel 100 TDM szervezet közül került be abba a tízbe a Gyöngyös-Mátra TDM, akik kiemelt partnerségi viszonyt nyertek el a Magyar Turisztikai Ügynökséggel. A Kiemelt Partner státusz a következő minősítésig érvényes.

– Ezt a kiemelt státuszt is előre vetíti, mert, hogy már megjelent egy olyan pályázat is, amelyben szerepel a Mátra-Bükk térségnek a kiemelté nyilvánítása is valamilyen szinten ez jelzi azt, hogy előszele ennek a státusz elnyerésének. Úgyhogy ez a dupla hír amit a napokban kaptunk ez nagyon jó a Mátrának. Egyrészt elismerik a mi munkánkat másrészt, pedig ami a legfontosabb, hogy beindulhat végre az a fejlesztés, amelyre most már azt hiszem 2 éve készülünk – mondta el Nagy Róbert, a TDM vezetője.

Hozzátette azt is: több a vendég a Mátrában, de kevesebb időt töltenek el itt, ezért céljuk, hogy minél több programot összekössenek a Bükkel, valamint elindítsák a különböző fejlesztéseket is. Több program is van, köztük egy mátrafüredi, mely tartalmazza az új ösvények kialakítását, táblák és lakatfa kihelyezését.

– Egy Szlovák-Magyar programba beléptünk, hogy Szlovákiából is összekötött turisztikai élmények legyenek. Sorolhatnám tovább, van egy Gyöngyösi térségi pályázat amire készülünk itt rendezvények is lehetőséget kapnak illetve különböző szintén egészségturizmussal és aktív turizmussal kapcsolatos dolgokat. Visszük a kerékpár témát egyre jobban kiteljesedik a mátrai borvidékekkel való összefogásunknak a lényegi része, tehát most mondhatom azt, hogy ez a 2 éves munka kezd beérni és reméljük hogy szüretelni fogunk a következő 1-2 évben – vélekedett.

Az elmúlt években sokat fejlődött a mátrai turizmus most az elismeréssel és minősítéssel még nagyobb lesz a lehetőségek tárháza, így számtalan terv megvalósítása válik elérhetővé a Gyöngyös-Mátra TDM számára.


Tovább az archívumra