Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Januártól havonta 25-50 ezer forinttal kevesebb kártyapénzt kapnak a háziorvosok, mivel a minisztérium szerint ennyivel kisebb kiadásuk van alkalmazottaik után a munkáltatói járulék mérséklését követően

Januártól havonta 25-50 ezer forinttal kevesebb kártyapénzt kapnak a háziorvosok, mivel a minisztérium szerint ennyivel kisebb kiadásuk van alkalmazottaik után a munkáltatói járulék mérséklését követően

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szaktárca a jelek szerint újragondolja döntését, és visszaállítja a korábbi mértéket.

A betegenként hét forinttal kevesebb kártyapénz kapcsán Dr. Nagy Éva gyöngyösi háziorvos azt mondja: az orvosoknak ismét pluszmunkákat kell vállalniuk ahhoz, hogy kigazdálkodják a csökkentést.

Ráadásul utófinanszírozással érkezik meg a praxistámogatás, a járulékcsökkentés pedig csak idén lépett életbe – vagyis két hónapnyi eltérést is az orvosoknak kell kigazdálkodniuk – világította meg a doktornő.

Úgy tűnik, a helyzetet a minisztérium is újraértékelte: ugyanis szerdán megígérték, hogy visszaállítják a háziorvosok finanszírozását. Vagyis februártól várhatóan ismét 163 forint lesz az orvosok kártyapénze.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-01-21 )

Tovább az archívumra