Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A gyöngyösi Mátra Múzeumban rendezték meg a Magyar Kultúra Napja alkalmából a megyei ünnepséget

A gyöngyösi Mátra Múzeumban rendezték meg a Magyar Kultúra Napja alkalmából a megyei ünnepséget

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke ezen jelentette be, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai nívódíjjal ismeri el a Mátra Múzeum kollektívájának munkáját.

A magyar kultúra alkalmából rendezett Heves megyei ünnepségen Soós Tamás a megyei közgyűlés elnöke jelentette be, hogy az OKM szakmai nívódíjával jutalmazzák a Mátra Múzeum kollektíváját. A díj az új természettudományi kiállítás magas színvonalú megvalósítását ismeri el.

A megyei közgyűlés elnöke szerint a Mátra Múzeumnak az idén rekord számú látogató fogadására kell felkészülnie, ezt egyébként az elnyert pályázatban is vállalta az intézmény. Soós Tamás az ünnepségen hangsúlyozta: a megyei önkormányzat által működtetett többi intézményben is elismerésre méltó munka folyik.

A közgyűlés elnöke kifejtette: Az elmúlt 8 év mérlegét tekintve 209 milliárd forint érkezett a megyébe fejlesztésre, aminek egy részéből az oktatást és a kultúrát támogatták. A közgyűlés elnöke szerint az országban az 1867-es kiegyezés óta nem volt olyan mértékű fejlesztés, mint az elmúlt években.

Az is igaz viszont, hogy a recesszió miatt a 2010-es évben költségtakarékosan kell a megyei intézményhálózatot működtetni. Az ott folyó munka színvonalát azonban ez Soós Tamás szerint nem befolyásolhatja.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-01-21 )

Tovább az archívumra