November 12-ét nyolc éve a szociális munka világnapjaként tartják számon. Az abasári Idősek Otthonában második a" /> November 12-ét nyolc éve a szociális munka világnapjaként tartják számon. Az abasári Idősek Otthonában második a" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A szociális munka elismerése Abasáron

A szociális munka elismerése Abasáron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

November 12-ét nyolc éve a szociális munka világnapjaként tartják számon. Az abasári Idősek Otthonában második alkalommal köszöntötték az otthon és a település valamennyi szociális területen tevékenykedő dolgozóját.

Magyarországon 2000. óta emlékeznek meg a rászorulókat segítők munkájáról, az abasári Idősek Otthonában pedig második alkalommal méltatták a szociális segítőket a szociális munka napjának alkalmából. Valamennyi szociális területen tevékenykedő dolgozót megajándékoztuk, ezen kívül három ápolónő, az Idősek Klubjának házigazdája, valamint az Idősek Otthon Mentálhigiénés Csoportjának vezetője részesült külön elismerésben – mondta el kérdésünkre Szabó Péter, az Idősek Otthonának igazgatója.

Fülöp Bertalanné, Marika több évtizede tevékenykedik szociális területen. Részt vesz az Idősek Klubja, a Vöröskereszt munkájában, többek között szociális étkeztetéssel, házi segítségnyújtással is foglalkozik. Az ország első gerontológiai gondozójának megalapítója, Dr. Szegő Imre egykori tanítványa a szociális területen végzett kiemelkedő munkájáért részesült elismerésben.

Dr. Lénártné Benei Anikó polgármester köszöntőjében elmondta: az idősotthon lakóinak az ápoló személyzet teszi elviselhetőbbé a mindennapokat, sok esetben ők pótolják a családot az idősek számára. Ezért is fontos Abasár önkormányzata számára, hogy méltassa a szociális területen tevékenykedők munkáját.

Szabó Péter, az Idősotthon igazgatója elmondta: az ideihez hasonlóan a jövőben is külön elismeréssel köszönik meg a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szociális segítők munkáját.

Molnár Kata


Az Aktuális napi hírei (2006-11-20 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság