Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mintegy 24 millió forintból népszerűsítené és ismertetné az önkéntes munkákat a Magyar Vöröskereszt Heves megyei szervezete

Mintegy 24 millió forintból népszerűsítené és ismertetné az önkéntes munkákat a Magyar Vöröskereszt Heves megyei szervezete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A több milliós pályázati pénzből egy Önkéntes Centrumot és négy információs pontot is létrehoznának a megyében.

Az önkéntes munka széleskörű megismertetése, terjesztése és segítése a célja annak projektnek, amelyet a Magyar Vöröskereszt Heves megyei szervezete a napokban indított útjára. Hazánkban csekély az önkéntes munka iránti érdeklődés, bár erre már korábban is történtek kísérletek, hangzott el a Károly Róbert Főiskolán megrendezett projektnyitón.

A gyöngyösi főiskolán azonban példaértékű a diákok karitatív munkája, vállalják a véradás szervezését és lebonyolítását is mondta előadásában Lakatos Márk a vöröskereszt helyi munkaszervezetének vezetője. A megnyitón az új típusú önkéntesség és a gazdasági szervezeteknél vállalt munkákról is szóltak.

A 16 hónapig tartó programtól azt várják, hogy 2011 – re a megyében legalább 600 önkéntest szerveznek majd ki különböző szervezetekhez, és közel 20 önkormányzati vagy intézményi megállapodást kötnek majd.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2010-01-29 )

Tovább az archívumra