Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egész héten Kékestetőn síeltek az abasári általános iskolások

Egész héten Kékestetőn síeltek az abasári általános iskolások

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szponzori segítséggel valósulhatott meg a program, amiben 25 diák vett részt. Minden nap a tanórák után utaztak az ország legmagasabb pontjára, ahol megtanítottak nekik a síelés alapjait.

Három évvel ezelőtt egy vidékfejlesztési leader pályázat keretében nyert pénzt síeszközök vásárlására az abasári önkormányzat. Az alapfelszerelést beszerezték, így azóta minden évben járnak síelni az iskolások. Idén 25-en vettek részt a programban. A régi pályázatból ma már nem tudják támogatni a kirándulásokat, ezért szponzorok segítségére támaszkodnak.

Minden hétköznap síeltek a felső tagozatosak, a tanórák után vitték fel őket Kékestetőre. Sokan már régebben is találkoztak a téli sporttal, de a többség csak most kezdte el tanulni.

A diákokat még a -10oC-os hideg sem riasztotta vissza attól, hogy vidáman síeljenek egész héten az ország legmagasabb pontján. Sőt, volt olyan fiatal is, aki egy életre szóló élménnyel gazdagodott.

A tanulók várhatóan jövőre is felmennek majd síelni a Mátrába, mert mint ahogy a polgármester is mondja: „fontos, hogy megismerjék a Mátra hegy adta lehetőségeit, és tudják, hogy ha hó van, hogyan kell közlekedni az erdőben”.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-01-29 )

Tovább az archívumra