Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A vártnál jobban zárta 2009-et a Szerencsejáték Zrt

A vártnál jobban zárta 2009-et a Szerencsejáték Zrt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gazdasági válság ezen a területen más piaci szektorokhoz képest kevéssé éreztette hatását. A Miskolci Területi Igazgatósághoz tartozó régióban tavaly több 10 millió forint jutott egészségügyi, kulturális, sport és szociális támogatásokra – ez a támogatási hajlandóság idén sem változik. Ezzel együtt visszafogottság jellemzi az idei bevételek tervezését, de a szakértők továbbra is optimisták.

A gazdasági válság idején is bíznak a szerencsében az emberek – vagy még inkább csak ebben bíznak – olyanok is játszanak, akik előtte ezt nem, vagy csak ritkán tették.

Többek között ez lehet az oka, hogy a szerencsejáték zrt. tavalyi 154 milliárd forintos árbevétele csak kevéssel marad el a tavalyelőttitől. – és ennek a bevételnek az egyötöde a miskolci igazgatósághoz kapcsolódó régióban képződött.

Ebből mind a költségvetési befizetések, mind a kifizetett nyeremények összege meghaladta az 50 milliárd ft-ot.

A szigorú tervezés miatt így a 2009-es visszaesés a vártnál is kisebb mértékű volt.

A bevételek egy részét hagyományosan támogatásokra fordítja a cég. Tavaly a területi igazgatósághoz tartozó régió 24 alapítványa, egyesülete összesen csaknem 35 millió forint támogatást kapott – köztük volt a gyöngyösi Főiskola kéziladbdacsapata is.

A cég 2010-ben is számol a gazdasági válság hatásaival, de a szigorú tervezés mellett is bizakodóak.

Idén kismértékben nőnek a lottóárak a működtetési költségek emelkedése miatt, de ezzel párhuzamosan a nyeremények is növekedni fognak – ígérik a szakemberek. Emellett idén sem maradnak el az akciók –és természetesen a szponzoráció sem.

Pálinkás Ildikó


Az Aktuális napi hírei (2010-01-29 )

Tovább az archívumra