Egészséghetet tartanak a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában, melynek keretein belül számos programmal készültek a diákok számára. Céljuk, hogy a gyermekek megtanulják, mik az egészséges ételek és miket kell kerülniük. Emellett plakátokat, gyümölcs és zöldségszobrokat készítenek, valamint sport délutánt tartanak.
Uborka krokodil, ananász bagoly és mandarin csiga. Ilyen és ehhez hasonló alkotásokat lehet látni az iskola aulájában, hiszen ismét egészséghetet tartanak, melynek keretein belül gyümölcs- és zöldségszobrászatot is tartottak a gyermekeknek.
– Az Egészségügyi Szociális és Lakásügyi Bizottság kiírt egy pályázatot és ennek keretében 100 ezer forintot nyert az iskolánk, hogy megvalósítsuk programjainkat a felső és alsó tagozaton egyaránt – közölte Törcsváriné Gyóni Marianna, a program szervezője.
A szervezők célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megtanulják, hogy hogyan kell egészségesen élni, milyen ételeket szabad fogyasztani és mekkora mennyiségben, valamint a sport fontosságára is felhívják a figyelmet, hogy fittek és egészségesek maradjanak.
– Kizárólag olyan alapanyagokból készítettünk ételeket, ami az ajánlások mentén tartalmazza mindazokat a kalória, fehérje, ásványi sók és vitaminokat, ami ahhoz szükséges, hogy a gyerekek minél egészségesebben tudjanak táplálkozni és a korcsoportonkénti megoszlásba megfelelő mennyiség bevitelével egészségesen nőjenek fel – hangsúlyozta Kósa László, a Mátra Party Kft. ügyvezető igazgatója.
A gyerekeknek ízlett az egészséges menü. Már most ismerik a jótékony hatásait ezeknek az ételeknek.
Az asztalra került még a padlizsán, zeller és sajtkülönlegességek is, hiszen szeretnék, ha a gyerekek új ízekkel is megismerkednének, hogy a jövő generációjának már természetesen legyen az egészséges táplálékbevitel.