Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Főszerepben a család

Főszerepben a család

A nemzeti konzultáció jelentőségéről beszélt sajtótájékoztatójában Horváth László. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a kormány már az elmúlt évek során is sokat tett a családok támogatásáért, majd hozzátette, ez a jövőben sem lesz másként.

A népesség fogyását és az európai népesség elöregedését a nyugati országok elképzelésével ellentétben nem külső erőforrások bevonásával, vagyis bevándorlással kell megállítani, hanem a belső erőforrások támogatásával. Ezekkel a nemzeti konzultációt is életre hívó gondolatokkal kezdte sajtótájékoztatóját Horvát László országgyűlési képviselő.

– Érdemes mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy igenis vegye komolyan ezt a kérdőívet. Hosszú évtizedekre határozza meg az ország jövőjét és egyáltalán azt, hogy lesz-e jövője az országnak, hogy a családpolitika az milyen irányba megy, milyen eszközöket tud mozgósítani, mennyire eltökélt és mennyire elkötelezett a családok mellett. Ezek a kérdések mindannyiunkat érintenek – fogalmazott.

A kormány az elmúlt évek során számos, a családokat támogató intézkedést vezetett be. Ilyen például a CSOK, a GYED extra és az olyan gyermeknevelési terhek csökkentése mint a családi adókedvezmény, valamint az ingyenes tankönyvellátás és étkeztetés.

– Szeretnénk azt is, hogyha a családtámogatási rendszer új elemekkel is bővülne, mint például a főállású anyaság intézményével, vagy a fiatalok életkezdési támogatásával. Szeretnénk azt is, ha ez a családtámogatási intézményrendszer egy nagy védelmet kapna, tehát egy olyan jogi, törvényi védelmet, ami a későbbiekben sem tudja majd ezt a folyamatot visszafordítani – tette hozzá.

Horváth László hangsúlyozta, fontos, hogy a támogatások munkavégzéshez kötöttek legyenek, mivel szeretnék megelőzni azt, hogy az utánuk járó segély miatt a gyerekek megélhetési forrásokká és eszközökké váljanak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság