Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Főszerepben a család

Főszerepben a család

A nemzeti konzultáció jelentőségéről beszélt sajtótájékoztatójában Horváth László. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a kormány már az elmúlt évek során is sokat tett a családok támogatásáért, majd hozzátette, ez a jövőben sem lesz másként.

A népesség fogyását és az európai népesség elöregedését a nyugati országok elképzelésével ellentétben nem külső erőforrások bevonásával, vagyis bevándorlással kell megállítani, hanem a belső erőforrások támogatásával. Ezekkel a nemzeti konzultációt is életre hívó gondolatokkal kezdte sajtótájékoztatóját Horvát László országgyűlési képviselő.

– Érdemes mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy igenis vegye komolyan ezt a kérdőívet. Hosszú évtizedekre határozza meg az ország jövőjét és egyáltalán azt, hogy lesz-e jövője az országnak, hogy a családpolitika az milyen irányba megy, milyen eszközöket tud mozgósítani, mennyire eltökélt és mennyire elkötelezett a családok mellett. Ezek a kérdések mindannyiunkat érintenek – fogalmazott.

A kormány az elmúlt évek során számos, a családokat támogató intézkedést vezetett be. Ilyen például a CSOK, a GYED extra és az olyan gyermeknevelési terhek csökkentése mint a családi adókedvezmény, valamint az ingyenes tankönyvellátás és étkeztetés.

– Szeretnénk azt is, hogyha a családtámogatási rendszer új elemekkel is bővülne, mint például a főállású anyaság intézményével, vagy a fiatalok életkezdési támogatásával. Szeretnénk azt is, ha ez a családtámogatási intézményrendszer egy nagy védelmet kapna, tehát egy olyan jogi, törvényi védelmet, ami a későbbiekben sem tudja majd ezt a folyamatot visszafordítani – tette hozzá.

Horváth László hangsúlyozta, fontos, hogy a támogatások munkavégzéshez kötöttek legyenek, mivel szeretnék megelőzni azt, hogy az utánuk járó segély miatt a gyerekek megélhetési forrásokká és eszközökké váljanak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság