Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jégszobor

Jégszobor

Jégszoborfaragással vette kezdetét Gyöngyösön az Adventi vásár programja. Varga Zoltán szobrász két jégtömbből alkotta meg Miklós püspök képmását, ami ezután a Főtér egyik látványos díszévé vált.

Közeleg a karácsony, így a hagyományokhoz hűen, Gyöngyösön is adventi vásárt rendeznek, ahol színes programokkal várják az érdeklődőket. Az idén új elem a jégszobor faragás, ami három napon keresztül kíséri végig a rendezvényt. Elsőként Varga Zoltán Szobrász faraghatta meg Miklós püspököt a jégtömbökből.

– Arra kértek fel, hogy egy mikulást faragjak, én inkább Miklós püspök irányából közelíteném meg a dolgot, hogy az a mentalitás, ami az akkori világban jelen volt, hogy egy ilyen memento legyen mindannyiunk számára, hogy mi is, legyünk bátrak abban, hogy megajándékozni, vagy egy-egy kedves szó, egy mosoly, egy gesztus, legyünk bátrak adni – fogalmazott a művész.

Varga Zoltán különböző anyagokkal dolgozik, fél éve kezdett el jégből is szobrászkodni. A művész egy kicsi Miklós püspök szobor segítségével látott hozzá a munkához.

Hogy a jégből faragott Miklós püspök meddig lesz a gyöngyösi Fő tér dísze, az időjárás függvénye, a hétre már felmelegedést jósolnak a meteorológusok.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság