Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A határidő előtti utolsó pillanatban adta közre a költségvetéshez szánt módosító javaslatait a Polgári Frakció, akik több nem kötelező feladattól megszabadítanák a városi büdzsét

A határidő előtti utolsó pillanatban adta közre a költségvetéshez szánt módosító javaslatait a Polgári Frakció, akik több nem kötelező feladattól megszabadítanák a városi büdzsét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az már a csütörtökön esedékes képviselőtestületi vita előtt látható, hogy a grémium MSZP-s oldala nem támogatja a javaslatok többségét.

Sokallja a polgári oldal a költségvetés egymilliárd feletti hiányát, ezért nyújtották be módosító ötleteiket. A korábbi évekhez hasonlóan most is pénzzé tennék a városi televíziót, a mozi működtetését, vagy a Sportfolio Kft-t. A polgármester és az alpolgármester illetményét a felére csökkentenék, és behajtatnák az önkormányzat kintlévőségeit, így a HospInvest-es tartozásokat is – mondta el Keresztes György képviselő.

A frakció általa tolmácsolt véleménye szerint keveset javult a büdzsé tervezetének első verziójához képest az elfogadásra kerülő második, és meg kellene szabadulni egyes nem kötelező feladatoktól.

Kedd esti élő műsorunk volt az egyik első lehetőség arra, hogy ismertté váljanak a Polgári Frakció költségvetést javító elképzelései. Az ötletekkel túl későn, épp csak határidőre szembesültek a Városháza pénzügyes szakemberei – sérelmezte a Döntés Előtt-ben Dr. Végh Attila alpolgármester.

Az egyetlen jelenlegi közös pont a jobboldal és a baloldal között az Ipari Park önkormányzati üzletrészének értékesítése, erre bár többször kísérletet tettek, egyelőre nem találtak vevőt. A többi elképzelés érdemi vitája a csütörtöki képviselőtestületi ülésen várható, amelyet televíziónk élőben közvetít.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-02-17 )

Tovább az archívumra