Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Erős havazás

Erős havazás

Hazánkat is elérte az Európában már napok óta tartó havazás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat külön figyelmeztetést adott ki a hóesés, a hófúvás és az ónos eső miatt. Az előrejelzések alapján a mai naptól akár 5 centiméter hó is hullhat.

Már reggel megkezdték az utak sózását a Városgondozási Zrt. járművei, hiszen a környező országok után hazánkba is beköszöntött az Európát sújtó havazás. Az előrejelzések alapján 5-10 centiméter hó hullhat az ország egész területén, főleg az északi megyékben.

– Reggel 5 óra óta elősózunk! Nyilván mi is tudtuk, hogy jön a havazás, nagyjából be is lőttük, hogy 11-12 óra felé. Reggel volt egy kis havas eső, de azt tudni kell, hogy a két gépünk, a rendelkezésünkre álló emberállománnyal és gépállománnyal kint vagyunk és sózunk folyamatosan – magyarázta Tóth Szabolcs, a VG Zrt. ágazatvezetője.

A járművek elsősorban veszélyességi sorrendben tisztítják az utcákat, kezdve a dombi utakkal, majd a körforgalmakat tisztítják.

– Vannak a legveszélyesebb szakaszok, ugye a dombi lejárók, a körforgalmak, a hidak, ezeket mindig legelőször csináljuk. Másodsorban közintézmények, fő összekötőutak, átmenő forgalmak, tehát másodsorban ezt. Aztán utána jön a hármas-négyes útkezelési osztály, az összes többi olyan út lebontva városrészekre, ahol mindenképpen végig megyünk – sorolta.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében tájékoztat mindenkit, hogy továbbra is 12 órás váltott műszakban, minden rendelkezésre álló erőforrásával a hó eltakarítási és síkosságmentesítési munkákon fog dolgozni.

A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy az úttisztítás mellett a folytonos havazás idején télies útviszonyoknak megfelelően kell közlekedniük, és lassabb haladásra kell számítaniuk az autóval közlekedőknek.

Szerdán még folytatódhat a havazás, csütörtökön és pénteken pedig már csak helyenként várható kisebb hószállingózás, de több felé megerősödhet a szél, így hófúvásos szakaszokra is lehet majd számítani. Aki hosszabb útra indul, annak mindenképp tanácsos tájékozódnia az útviszonyokról.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
Olasz hegyek - természetfilm
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála 3. rész
16:20
Jázmin néptáncegyüttes gála (részlet)
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság