Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Polgárőr évzáró

Polgárőr évzáró

Értékelték a 2018-as évet Gyöngyös és Mátrafüred polgárőrei. A karácsonyi ünnepségen hagyományosan kitüntették azokat, akik kiemelkedő munkájukkal járultak hozzá a közterületek védelméhez.

Sikeres évet zártak Gyöngyös polgárőrei. Huszár András, az egyesület vezetője elmondta, sok feladatuk volt 2018-ban is, de amit vállaltak, azt tudták is teljesíteni. A főként idősebbekből álló, jelenleg csaknem negyven tagú, önkéntesek alkotta szervezetnek gondot okoz az utánpótlás biztosítása – hangzott el az évzárón.

Balogh Tibor gyöngyösi rendőrkapitány is értékelte a tavalyi évet. A rendőrséget sok feladat terheli, a polgárőrök pedig jelentős segítséget tudnak nekik nyújtani.

– Az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy a déli határszakaszon a megfelelő szolgálatot ellássuk és ebből a gyöngyösi rendőrkapitányság állománya is azt kell, hogy mondjam jelentős mértékben kivette a részét. És igaz, hogy ti nem voltatok a határszakaszon, de amikor mi lent voltunk, akkor bennünket sokszor kellett helyettesíteni, úgyhogy köszönöm szépen azt a munkát is, amit akkor láttatok el, amikor mi kevesebben voltunk a város területén – mondta a kapitány.

A polgárőröket évzárójukon a város önkormányzata részéről dr. Végh Attila frakcióvezető és Kévés Tamás alpolgármester köszöntötte.

– Nagyon nagy szükség van a munkátokra, jövő évben egy nagyon nehéz költségvetési évünk lesz, ugye képviselőtársam itt van, és ő tudja, hogy milyen számadatokkal állunk szemben, viszont arról biztosíthatom a polgárőrséget, nem csak a gyöngyösit, hanem nyilvánvalóan a mátrafüredit is, hogy abból a pénzből, amiből ezévben gazdálkodtatok, az jövőre is rendelkezésre fog állni – fogalmazott az alpolgármester.

Az évzárón kitüntetést vehettek át azok a polgárőrök, akik kiemelkedő szolgálatukkal járultak hozzá a város védelméhez. Gyöngyösön először vehette át nő az Év Polgárőre kitüntetést.

Bogdán Györgyné 16 éve aktív tagja a polgárőrségnek, és lelkesen segíti a rendőrök munkáját különböző városi rendezvényeken.

– Boldog voltam, és köszönöm annak, azoknak, aki felterjesztettek, akik elfogadtak, hogy én ezt a díjat átvegyem, mert ez nagyon sokat jelent nem csak nekem, hanem a polgárőrségen belül is, mert ez pontosságot, kitartást, és nagyon sokat jelent, biztonságot a polgárőröknek is, és a népnek is akiknek biztonságot nyújtunk – mondta a kitüntetett.

Bogdán Györgyné hozzátette, most mintegy tizen vannak női polgárőrök Gyöngyösön, de szeretné, ha ennél is többen jelentkeznének, mert a nőknek igenis van helyük a polgárőrségben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
Olasz hegyek - természetfilm
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála 3. rész
16:20
Jázmin néptáncegyüttes gála (részlet)
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság