Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Polgárőr évzáró

Polgárőr évzáró

Értékelték a 2018-as évet Gyöngyös és Mátrafüred polgárőrei. A karácsonyi ünnepségen hagyományosan kitüntették azokat, akik kiemelkedő munkájukkal járultak hozzá a közterületek védelméhez.

Sikeres évet zártak Gyöngyös polgárőrei. Huszár András, az egyesület vezetője elmondta, sok feladatuk volt 2018-ban is, de amit vállaltak, azt tudták is teljesíteni. A főként idősebbekből álló, jelenleg csaknem negyven tagú, önkéntesek alkotta szervezetnek gondot okoz az utánpótlás biztosítása – hangzott el az évzárón.

Balogh Tibor gyöngyösi rendőrkapitány is értékelte a tavalyi évet. A rendőrséget sok feladat terheli, a polgárőrök pedig jelentős segítséget tudnak nekik nyújtani.

– Az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy a déli határszakaszon a megfelelő szolgálatot ellássuk és ebből a gyöngyösi rendőrkapitányság állománya is azt kell, hogy mondjam jelentős mértékben kivette a részét. És igaz, hogy ti nem voltatok a határszakaszon, de amikor mi lent voltunk, akkor bennünket sokszor kellett helyettesíteni, úgyhogy köszönöm szépen azt a munkát is, amit akkor láttatok el, amikor mi kevesebben voltunk a város területén – mondta a kapitány.

A polgárőröket évzárójukon a város önkormányzata részéről dr. Végh Attila frakcióvezető és Kévés Tamás alpolgármester köszöntötte.

– Nagyon nagy szükség van a munkátokra, jövő évben egy nagyon nehéz költségvetési évünk lesz, ugye képviselőtársam itt van, és ő tudja, hogy milyen számadatokkal állunk szemben, viszont arról biztosíthatom a polgárőrséget, nem csak a gyöngyösit, hanem nyilvánvalóan a mátrafüredit is, hogy abból a pénzből, amiből ezévben gazdálkodtatok, az jövőre is rendelkezésre fog állni – fogalmazott az alpolgármester.

Az évzárón kitüntetést vehettek át azok a polgárőrök, akik kiemelkedő szolgálatukkal járultak hozzá a város védelméhez. Gyöngyösön először vehette át nő az Év Polgárőre kitüntetést.

Bogdán Györgyné 16 éve aktív tagja a polgárőrségnek, és lelkesen segíti a rendőrök munkáját különböző városi rendezvényeken.

– Boldog voltam, és köszönöm annak, azoknak, aki felterjesztettek, akik elfogadtak, hogy én ezt a díjat átvegyem, mert ez nagyon sokat jelent nem csak nekem, hanem a polgárőrségen belül is, mert ez pontosságot, kitartást, és nagyon sokat jelent, biztonságot a polgárőröknek is, és a népnek is akiknek biztonságot nyújtunk – mondta a kitüntetett.

Bogdán Györgyné hozzátette, most mintegy tizen vannak női polgárőrök Gyöngyösön, de szeretné, ha ennél is többen jelentkeznének, mert a nőknek igenis van helyük a polgárőrségben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
09:13
Zeneiskolások előadása - Farkas Emese - Ledeuil:Clopinette
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:03
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság