Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Huszonöt éves a Tekeres Dojo

Huszonöt éves a Tekeres Dojo

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli az abasári Tekeres Dojo. A jeles nap alkalmából egy vacsorával egybekötött díjátadóval köszöntötték a tagokat.

1993-ban 13 fővel alakult meg a Tekeres Dojo Abasáron. A 25 év alatt több mint 700 karatézni vágyó fiatal és idős fordult meg az egyesületnél. Bodó Anita immár 6 éve tagja a Tekeres Dojonak, rendszeresen jár versenyekre, ahol eredményesen szerepel.

– 2013-ban kezdtem el karatézni, s rá egy évre már versenyekre járhattam, nagyon szeretem ezt a közösséget, az edzések is jó hangulatúan telnek, s eredményes csapat vagyunk – fogalmazott.

Az egyesület nyaranta edzőtáborokat is szervez, illetve a csapatépítés érdekében közös programokat is kitalálnak. Kicsik és nagyok egyaránt lelkesednek a karatéért, hiszen a Tekeres Dojo csapatösszetétele igen változatos.

– A legfiatalabb tagunk 5 éves, és a legidősebb tagunk 67 éves, és ő is még aktív, úgy mondom akkor elég széles kereteken belül, sok fiatal aki szeret mozogni, egy jó közösségbe szeretne tartozni, a harcművészetet, a japán kultúrát, hogyha fiatalabb versenyezni szeretne, tehát számtalan lehetőség van abban, hogy egy közösségben, egy rendszerben eltöltse az életét – magyarázta Tóth Attila, az egyesület alapítója.

Fehér Lászlóné Morvai Ágnes gyerekeivel együtt 11 éve tagja az egyesületnek. Elmondása szerint remek kikapcsolódást nyújt ez a sport, mind szellemileg, mind testileg.

– 11 éve már elmúlt, hogy ide járok a Tekeres Sk-ba igazából a gyerekekkel,a gyerekeimmel jöttem le, és lent maradtam velük együtt, egy maximális kikapcsolódás, én pedagógusként dolgozom, gyerekekkel foglalkozom, és én úgy gondolom, ahhoz, hogy teljesen kikapcsoljunk, ehhez a sport a legmegfelelőbb, de hogy pont egy küzdősport, ez nekem is meglepetés volt – mondta.

Tóth Attila elmondta, számára nagyon emlékezetes volt az első edzés, akkor még nem gondolta, hogy ilyen hosszú időt megélhet az egyesület. Reméli, hogy a jövőben is lesznek olyanok, akik érdeklődnek a küzdősport iránt, és felkeresik az egyesületet, hogy egy összetartó csapat tagjai lehessenek.


Tovább az archívumra