Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Cselekvő szeretet

Cselekvő szeretet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szociális érzékenység tudatos fejlesztése – ez a célja annak a rajzpályázatnak, amelyet az Almavirág Szövetkezet hívott életre nemrégiben, „cselekvő szeretet” elnevezéssel. A pályázatra 5 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várják, az elkészült munkákat pedig január 23-ig adhatják le a Kincsesbarlangok valamelyikében.

Minden szülő azt szeretné, hogy egyszer majd gyermekéből empatikus felnőtt váljon. A szemléletformálást gyermekkorban kell elkezdeni, ezért hívta életre az Almavirág Szövetkezet a „cselekvő szeretet” rajzpályázatát– mondta el Liszkainé Aradi Mária.

– Minden rajzpályázat, mind a Kincsesbarlangok léte, mind a szociális szövetkezetünknek a működése, mind az, hogy ránk irányult a figyelem – annak kapcsán, hogy január 21-től hozzánk is dobálhatja be a zsetont, aki a nagyáruházban vásárol – egészen addig, hogy városbálban is mi leszünk azok, akikre ráirányul a figyelem – ez mögött az van, hogy szeretnénk, hogy ha kiadhatnánk egy füzetet a „cselekvő szeretetről”. Ami egy kicsit megmutatja az embereknek, hogy megváltozott már az a világ, amit eddig hittünk – fogalmazott.

Már máshogy néznek ki a rászorultak, és nekünk is máshogy kell reagálnunk rá – fogalmazott az ötletgazda, aki kiemelte: ezt szeretnék megtanítani játékos, képes formában a gyerekeknek.

Az elkészült rajzokat jövő hét szerdáig várják.

A zsűri által kiválasztott munkákból Gyöngyösön a szociális adományboltokban kiállítást rendeznek, majd a nyertes rajzok illusztrációként bekerülnek egy munkafüzetbe. Az alkotást bármilyen színes technikával el lehet készíteni.


Tovább az archívumra