Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös Város Kultúrájáért

Gyöngyös Város Kultúrájáért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat a Magyar Kultúra Napján. A kitüntetést minden évben olyan személyeknek adományozzák, akik munkájuk során kimagasló eredményeket értek el Gyöngyösön és a város határain túl egyaránt. Idén Begovné Kasza Ágnes, a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár gyerekkönyvtárának vezetője, illetve Bolyky József, fuvolaművész, zenepedagógus és karnagy vehette át.

Gyöngyös város képviselő-testülete ebben az évben is a Magyar Kultúra Napján adományozta a helyi kulturális és művészeti élet legkiválóbb alakjainak a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat. Begovné Kasza Ágnes általános iskolai énektanárként kezdte, később azonban a könyvtárosi pályát választotta, ahol már 34 éve tevékenykedik. Pályafutása során számos diáknak szerzett örömet az általa szervezett rendezvényekkel.

– Nagyon megtisztelő számomra ez a díj. 34 éve vagyok könyvtáros, olyan sok gyerek járt már nálam, hogy akiket fiatalon megismertem, most már a gyerekeiket hozzák beíratni a könyvtárba. 34 év alatt rengeteg programot szerveztem, nem csak jó könyveket adtam a gyerekek kezébe, melyek érdekes és értékes olvasmányok, de iparkodtam olyan rendezvényeket és foglalkozásokat szervezni, ahol nagyon jól érzik magukat, és szívesen jönnek hozzánk – fogalmazott a kitüntetett.

Bolyky József fuvolaművész, zenetanár és nyugalmazott karnagy a Pátzay János Zeneiskola oktatójaként majd igazgatójaként dolgozott több évtizeden át. Az „Amit a zenéről tudni kell” előadássorozata nagy sikert aratott Gyöngyösön. Sikereinek titka a gyerekek és a zene szeretete.

– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, de sohasem az elismerésért csináltam, hanem szeretetből. Egyszer megkérdezte tőlem az egyesületünk elnöke, hogy számomra mit jelent a zene: Az életemet. Ennyi – foglalta össze Bolyki József.

A rendezvény azért is volt különleges, mert egyúttal a Kecskeméti Rajzfilmstúdió magyar népmese sorozatát bemutató kiállítás megnyitója is volt. Jövő ilyenkor januárban pedig, a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat hasonlóan kiváló művészek vehetik majd át.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság