Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tél veszélyei

A tél veszélyei

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A téli közlekedés veszélyeiről adott tájékoztatást Kékestetőn a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei vezető mentőtiszt. A szakemberek arról beszéltek, hogyan kerülhetők el a balesetek, illetve, ha már megtörtént a baj, mi a teendő.

Kihűlés, síbaleset és járműelakadás. Csak néhány példa arra, amire szeretnék felhívni a figyelmet a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a mentők munkatársai, amivel nap, mint nap találkoznak a téli időszakban.

– Felhívjuk a gépjármű vezetők figyelmét arra, hogy megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak adott esetben ide Kékestetőre is. Természetesen a téli gumi használatát, bízom benne, hogy mondanom se kell, de természetesen a hóláncnak a jelenléte is nagyon fontos az autóban. Szintén fontos, hogy megfelelő méretű legyen egyébként a járműben. Ha szükség van rá akkor azt fel is tudja nyilvánvalóan szerelni a gépjárművezető – magyarázta Soltész Bálint, a HMRFK szóvivője.

A túrázás és a téli sportok nagy veszélyt jelenthetnek, hiszen egy-egy megcsúszás, esés akár komoly sérüléssel is járhat.

– Ha véletlenül valaki balesetet szenved akár túrázás közben, akár más egyéb helyen, az érintett testrészt védjük ugyanúgy a kihűlés ellen, és soha ne induljanak el egyedül túrázni, mindig legyen egy segítség, aki adott esetben, ha bajba kerülnénk, akkor el tud menni és megfelelő szinten segítséget tud hozni – hívta fel a figyelmet Deutsch Ákos vezető mentőtiszt.

A rendőr-főkapitányság munkatársai arra is fel szeretnék hívni az autósok figyelmét, hogy a kékestetői utakon útlezárást is alkalmaznak csúcsidőszakokban.

– Ezeket a korlátozásokat akkor szoktuk bevezetni, mikor a Kékestetőn található parkolók megtelnek, és olyan mértékben tudjuk csak a gépkocsival érkező, illetve busszal érkező személyeket felengedni ide a Kékestetői parkolóba, amikor ürülnek a parkolók – magyarázta Ludvig Zoltán, a mátrafüredi körzeti megbízott rendőr.

A szakemberek vasárnap várnak mindenkit a Kékestetőn, ahol egy tesztkitöltést követően baleset-megelőzési ajándékokat is nyerhetnek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság