Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új arculat

Új arculat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új arculattal, változatos és bővülő programkínálattal, megújult kiadvánnyal várják a szórakozni vágyókat a Mátra Művelődési Központban dén. Céljuk, hogy igényes kikapcsolódást, kulturált szórakozást biztosítsanak a gyöngyösieknek és a kistérségben élőknek. A sajtótájékoztatón bemutatták megújult kiadványukat, a Műsorolót is.


Idén minden korosztálynak szeretnének igényes szórakozási lehetőséget kínálni, ennek megfelelően sokkal gazdagabb programkínálatú színházi évadot hirdettek meg – tájékoztatta a jelenlévőket Ábry Zoltán ügyvezető.

Szeretnék a művelődési házat önfinanszírozóvá, sőt nyereségessé tenni – tette hozzá az ügyvezető. Három színházi rendezvényt terveznek egy hónapban, lesz gyermek, ifjúsági és felnőtteknek szóló színházi előadás is, és a szépkorúaknak nótaestet szerveznek majd. Lesznek klubkoncertek, amit szórakozóhelyeken, kávézókban szeretnének megrendezni. Úton címmel új sorozatot indítanak, melyben pszichológusokkal, ismert emberekkel beszélgetnek életutakról. Sokat fognak Gyöngyösön játszani a veresegyházi Veres1 Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház művészei és a gyerekeknek a Hangszeresek Országos Szövetségének közreműködésével, Hangszert a kézbe! címmel zenei interaktív foglalkozásokat szerveznek.

A megújulásban a művelődési ház egyik legfontosabb partnere az önkormányzat. A város vezetése tavaly döntött úgy, hogy nonprofit szervezetté alakítja a 40 éves jubileumát ünneplő Mátra Művelődési Központot, de megőrizve a városban és a házban tevékenykedő civilszervezeteket – mondta a tájékoztatón a polgármester.

Megkezdődik idén a ház külső és belső felújítása is, ami 300 millió forintból valósul meg, és programokra is több mint 100 millió forint értékben lehet pályázni, tette hozzá Hiesz György, hangsúlyozva, hogy a beruházás ideje alatt sem lesz zárva a művelődési ház.


Tovább az archívumra