Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Viszik a bort és a jó hírt

Viszik a bort és a jó hírt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mátrai borral reprezentál a XV. kerületi önkormányzat – 15 fős budapesti delegáció látogatott Gyöngyösre azzal a céllal, hogy kiválasszák a legfinomabb helyi borokat és ezzel vigyék hírnevünket. A találkozó másik apropója az volt, hogy a budapesti kerület újonnan megválasztott polgármestere tapasztalatokat cseréljen a város vezetőjével.

Régi, jó kapcsolatot ápol Gyöngyös városa a XV. kerületi önkormányzattal. Több közös pont is összeköti a vezetőket – egyrészt mind a ketten független polgármesterek, és igyekeznek kompromisszumot kötni a képviselőkkel.

– Van egy szimpátia is, egymás munkáját megismertük. Ott is most volt választás, polgármester asszony most került a polgármesteri székbe és ő is egy civil szervezet jelöltjeként. És sok minden szerettek volna megtudni, hogy hogyan működik egy olyan város, ahol nincs egyik politikai erőnek sem többsége, hogyan lehet vezetni egy olyan testületet. Elmondtam, hogy tényleg békében, barátságban meg normálisan. És ami legfontosabb mondjuk Gyöngyösnek, térségnek, az hogy érdeklődnek a Mátrai bor után – sorolta a találkozó kapcsán Hiesz György polgármester.

Nem csak érdeklődnek, de látogatásuk során Mátrai bort választottak kerületbornak, ezzel pedig öregbítik városunk nevét, és viszik a hírünket Budapestre. A helyi borok szerencsére már egyre keresettebbek – szögezte le Hiesz György.

Németh Angéla, Budapest XV. kerületének polgármestere elmondta: bízik abban, hogy egy hosszabb kapcsolat lesz ez a mostani.

– Azt szeretnénk, hogy ha itt Gyöngyös környéki vagy gyöngyösi, Mátrai borból tudnánk mondjuk reprezentációs ajándékként nyújtani egy kis élvezetet azoknak a partnereinknek, akik ezt kapják, és egy kerületi címkével ellátva egy-egy fiatal helyi borász termékét adnánk a vendégeinknek – magyarázta.

A találkozó után Gyöngyössolymosra utazott a 15 fős delegáció, hogy kiválasszák azokat a borokat, amelyek ebben az évben reprezentálnak.


Tovább az archívumra