Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Koszorúzással emlékeztek

Koszorúzással emlékeztek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendhagyó történelemórát követően megemlékezést tartottak Gyöngyösön. A Don-kanyarban elesett hősök emléke előtt egy menettel tisztelegtek a katonák, ezt követően pedig elhelyezték az emlékezés koszorúit a Huszár-szobornál.

1943. január 12-én indított támadást a 2. magyar hadsereg a Don-kanyarban Jány Gusztáv vezérezredes parancsnoksága alatt a szovjet haderők ellen. Erre emlékezett a Magyar és a Heves Megyei Tartalékosok szövetsége Gyöngyösön a Huszár-szobor előtt. A himnusz dallamai után a katonák tisztelgése következett, majd Munkácsi Sándor alezredes mondott beszédet.

Az elesett katonák tiszteletére mécseseket gyújtottak, melyeket a koszorúkkal együtt helyeztek el a szobornál a Heves Megyei Tartalékos szövetség fiatal katonái. Azok, akik a rendezvény alatt sorfalat álltak, fáklyával a kezükben emlékeztek, a műsor zárásaképpen pedig gyászindulót fújtak a katonák.

A menethez néhány civil is csatlakozott, hogy leróják tiszteletüket. Megemlékezést jövő ilyenkor is tartani fognak, hiszen a múlt emlékét és hagyományait mindig ápolni kell.


Tovább az archívumra