Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Indul a fejlesztés

Indul a fejlesztés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Korszerűsítik a Mátra Művelődési Központot. A héten megtörtént a munkaterület átadása, így a kivitelező hamarosan megkezdi az energetikai korszerűsítést. A közel 300 millió forintos beruházás a napelemek kihelyezésétől kezdve a szellőzőrendszer felújításán át az elektromos hálózatok korszerűsítéséig minden olyan elemet tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy a megújult művelődési központ modern és biztonságos működésű létesítmény legyen.

Külső és belső szemlét végeztek a szakemberek a Mátra Művelődési Központnál, megtörtént a munkaterület átadása, a kivitelező egy-két héten belül nekilát a korszerűsítésnek. Többek között megújul az épület homlokzata, teljes hőszigetelést kap, és kicserélik a nyílászárókat. Emellett megtörténik a tető vízszigetelése és mivel energetikai beruházásról van szó, napelemek is kerülnek az épület nyugati tájolású tetőjére – tudtuk meg Eperjesi Lászlótól a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetőjétől.

Az épület 1978-ban épült, azóta a vizesblokkok és egy-két öltöző felújításán kívül nagyobb volumenű beruházás nem történt. Előreláthatóan 9 hónapig fog tartani a korszerűsítés.

– Van még egy pályázati csomagunk, amiből kb. 100 millió forintot tudunk költeni a házra. Tovább folytatódik a gépészeti és elektromos rendszereknek a felújítása, mert ezek nagyon rossz állapotban vannak 40 éve volt 2018-ban, hogy átadták az épületet, tehát 40 éve nagyobb beruházás nem volt az épületen. Ezeket a műszaki jellegű berendezéseket, illetve hálózatokat kell mindenféleképpen cserélni, hogy biztonságos legyen az épület működése – tette hozzá Eperjesi László.

A kivitelező és a művelődési ház ügyvezetője megegyeztek abban, hogy a felújítás ideje alatt is fogadhatja vendégeit a központ, így zavartalanul folytathatják kulturális rendezvényeiket.


Tovább az archívumra