Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Frakcióülést tartottak

Frakcióülést tartottak

Egyedül indul az Európai Parlamenti választáson a Jobbik – jelentette be a párt elnökhelyettese Gyöngyösön. Gyöngyösi Márton sajtótájékoztatóján kiemelte: megvitatták az ÁSZ-bírság kérdését és részletfizetést kérnek, valamint jogorvoslatért fordulnak a strasbourgi és brüsszeli Európai Bíróságokhoz. Emellett új frakcióvezető-helyettest neveztek ki: Jakab Pétert ellenszavazat nélkül választották meg a Jobbik képviselői.

Két és fél napon keresztül tárgyalt a Jobbik frakciója a párt előtt álló kihívásokról Mátraszentlászlón. Gyöngyösi Márton a Jobbik frakcióvezetője Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatóján elmondta: továbbra is parlamenti pártként kívánnak politizálni, így minden olyan lehetőséget megragadnak, hogy a Jobbik ne csak megmaradjon, hanem tovább erősödjön.

A frakcióülésen egyeztettek a Jobbik két új országgyűlési képviselőjének teendőiről is: Csányi Tamás a parlament törvényalkotási bizottságában, Bencsik János pedig a nemzeti összetartozás bizottságában dolgozik majd. Emellett új frakcióvezető-helyettesről is döntöttek az ülésen: a Jobbik országgyűlési képviselői ellenszavazat nélkül választották meg Jakab Pétert a posztra.

– Megvitattuk az Ász-bírságnak a kérdését is, amint azt tudják egy hete egy újabb „gigabírsággal” büntették meg a közösségünket, ami már közel 1 milliárd forintos szankció jelent. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a pártunk az továbbra is megmaradjon és továbbra is képviselni tudjuk azokat az embereket, akik tavaly április 8-án belénk vetették a bizalmukat – fogalmazott Gyöngyösi Márton.

Gyöngyösi Márton kiemelte: a büntetés kifizetésére részletfizetést kérnek, ezzel párhuzamosan a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához és a brüsszeli Európai Bírósághoz fordulnak jogorvoslatért. A frakcióvezető elmondta: a hamarosan kezdődő parlamenti ülésszakban kevésbé szokványos eszközökkel is küzdeni fognak. Emellett szó volt még az Európai Parlamenti választásokról.

– Az EP választásnak egyedül kívánunk nekivágni, nem kívánunk közös listán elindulni, ez következik ennek a választásnak a logikájából is, ami egy egyszerű listás választás. A Jobbik egy határozott elképzeléssel rendelkezik, van Európai Parlamenti választási programunk, amellyel még más párt nem igen állt elő. Mi már mind magyar mind angol nyelven bemutattuk az Európai Parlamenti Választási programunkat. Képviselőjelölteket fogunk hamarosan állítani és hamarosan összeállítjuk az EP választási listánkat – sorolta.

Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese beszámolóját azzal összegezte: egységes és erős frakcióként kívánnak nekivágni a 2019-es évnek és a tavaszi ülésszaknak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Újévi koncert (részlet)
09:05
Reklám
09:09
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála 1.
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála 2.
10:37
Kilátó - megyei magazin
11:04
Reklám
11:07
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála 3.
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Rákász Gergely orgonál
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság