Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Várják a javaslatokat

Várják a javaslatokat

A Pro Civitate, valamint a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetésre vár javaslatokat a Gyöngyös Város Önkormányzata. A kitüntetésre való felterjesztés határideje március 1. Az írásba foglalt, indoklással ellátott javaslatokat mindkét esetben Gyöngyös Város Polgármestere részére kell benyújtani.

A Pro Civitate kitüntetés Gyöngyös Város kitüntetései közül a legrangosabb, olyan személyeknek, közösségeknek adható, akik sokat tettek a város fejlődéséért és nevének öregbítéséért. Ez a kitüntetés egy évben összesen egy közösségnek, illetve két egyénnek adományozható. Tavaly Dr. Csizmadia Elek vehette át a díszpolgári címet kiemelkedő tudományos tevékenységéért.

– Lehetősége van a kitüntetésre felterjesztést tenni gyöngyösi polgároknak, a Képviselő-testület bizottságának, nemzetiségi önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, gazdálkodó szervezeteknek, illetve alapítványoknak. Hagyományosan, illetve a rendelet értelmében a kitüntetés átadása a város napján ünnepélyes keretek között fog történni – ismertette Dr. Horváth Gábor, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság igazgatója.

Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetés egy évben három egyénnek adható. A tavalyi év során Csombok Pálné, Túri Klára és Dr. Liebmann Lajos vehette át. A rendelet értelmében az egyik óvodapedagógus, másik alapfokú vagy művészeti iskolában tanító pedagógus, illetve közép- vagy felsőfokú oktatásban dolgozó tanító veheti át ezt a díjat.

– A rendelet szerint azokra a pedagógusokra, oktatókra lehet javaslatot tenni, akik a fiatalság, a gyermekek, tanulók érdekében kimagasló és példaértékű munkát végeztek nyugdíjuk előtt vagy természetesen, mint aktív dolgozók. A kitüntetés felterjesztő köre ugyanaz, mint a pro civitate-nál, de itt plusz még az iskolaszékek, pedagógusok, igazgatók is tehetnek javaslatot – sorolta dr. Horváth Gábor.

A kitüntetések átadása a pedagógus napon történik. Horváth Gábor kiemelte: A kitüntetésekre való felterjesztéseket indoklással együtt március 1-jéig lehet benyújtani a polgármester részére.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság