Krakkóban egy borvacsora keretében mutatkozott be Gyöngyös és a Mátrai Borvidék. A rendezvényen több mátrai borász borait is bemutatták, a környék turisztikai kínálatával és természeti értékeivel együtt. Ételkülönlegességekkel a gasztronómiában nemzetközileg is elismert, a város egyik legnépszerűbb étterme szolgált.
Krakkó egyik éttermének vendégszeretetét élvezték a hétvégén Gyöngyös város küldöttei, akik cserébe gasztronómiai különlegességekkel és kiváló mátrai borokkal ismertették meg a vendégeket, ízelítőt adva a Mátraalja gasztronómiájából.
Nagy a sürgés-forgás a konyhában, 110 vendég volt kíváncsi a magyar ízekre. Gyöngyös egyik legnépszerűbb étterme igazi regionális különlegességekkel kápráztatta el a lengyel vendégeket. Egerszóláti szürkemarha sajtot tálaltak libamájjal és fermentált zöldségekkel, mátrai vízi bivaly babgulyást készítettek a gyöngyösi szakácsok és a desszert csokoládés brownie volt.
A vacsorán a finom falatok mellé mátrai borokat szolgáltak fel, így a Mátrai Borvidék is bemutatkozhatott.
A város delegációjának tagjai azt mondják, nagyon jól sikerült estét zártak, bíznak abban, hogy a kedvcsinálónak szánt krakkói bemutatkozást követően sok lengyel vendég keresi fel a várost és a Mátrát, hogy ismerkedjenek a látnivalókkal és a helyi vendégszeretettel.