Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véradás a campuson

Véradás a campuson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét véradást rendeztek a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson. Idén ez az első alkalom, hogy a hallgatók szervezett keretek között segíthetnek másokon. A szervezők különösen fontosnak tartják, hogy teret adjanak ennek a lehetőségnek, ezért évente négyszer tudnak itt vért adni a hallgatók és tanárok egyaránt. Aki ma nem tudott vért adni, az tavasszal pótolhatja az intézményben.

– Azt hiszem ez az 5., vagy 6. véradásom. Igazából családi okok miatt tartom fontosnak, mint dédnagypapám miatt, mert nullás vére van, és régen nem kapott vért, és azért tartom fontosnak, hogy ilyen esetben más megkaphassa a vért, amire szüksége van – mondja Ádám, aki amellett, hogy a véradásokon részt vesz, önkéntesként is segíti a campus vöröskereszt munkáját. Azt is fontosnak tartja, hogy hallgatótársainak is felhívja a figyelmét a véradás fontosságára.

Az intézményben több éves hagyománya van a kihelyezett véradásnak. A szervezők számára azért is kiemelkedően fontos, mert amellett, hogy embertársainknak segítünk, ez példamutatás is a felsőoktatási intézmények számára.

– Tíz éve már, hogy megalakult a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson, illetőleg jogelődi intézményben az intézményi Campus Vöröskereszt. Fontosnak tartottuk, hogy a fiatalokat bevonjuk a véradó mozgalomba ugye, jól ismert, már talán már közhelynek számít, tehát a vér csak akkor áll majd a gyógyítás szolgálatába, hogy ha ezt valaki adja. Magyarországon elöregedőben van a véradói korfa, tehát fontos, hogy megismertessük a fiatalokat eme nemes cselekedetnek a folyamatával, mit történik ekkor – magyarázta Lakatos Márk, mesteroktató.

A több mint egy évtized alatt kialakult az akció rendje az intézményben, tehát tanulmányi félévenként 2 alkalommal szerveznek véradást, így ez egy tanévben már 4 alkalmat jelent. Legközelebb tavasszal lesz lehetőség a campuson ásokon segíteni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:15
Cimbaliband - Vár ránk a világ
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Pasterzen gleccser - természetfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság