Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Veszélyes

Veszélyes

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tetőpontján van hazánkban az influenzaszezon. Idén azonban nem csak a vírussal, hanem újabb súlyos szövődményekkel is számolnunk kell – mondják a szakemberek. Ebben az évben ugyanis nem ritka, hogy súlyos mandulagyulladás is kialakulhat, ami legyengült szervezetnél akár végzetes is lehet.

Javában tart az influenzaszezon. Mangó Gabriella orvos – természetgyógyász a közösségi oldalon hívta fel a figyelmet arra, hogy az általános influenza idén tüszős mandula és garatgyulladással párosulhat. Mangó Gabriella a tünetek mellett azt is elmondta, milyen következményei lehetnek, ha későn fordulunk orvoshoz:

– Olyan tünetekkel jöhet mondjuk, hogy 2-3 napig láza volt, utána elmúlik, aztán utána visszaesik, nagyon fáradékony, veséje fáj, esetlegesen valamikor nem csinál vesefájdalmat, ez szépen lassan ez a bacilus, ha nincsen megkezelve rendesen, akár szívbillentyű problémákat, akár veseelégtelenséget, a legtöbb veseátültetésre kerülő beteg vese transzplantációs beteg azt mondanám inkább, aki ugye befogadóként szerepel, legtöbbször egy streptococcus bacilus nem megfelelő kezelése képpen jut oda ahova jut – sorolta a szakember.

Mindenképp menjen orvoshoz az, aki visszaesett a betegségbe, vagy nem tudott meggyógyulni, esetleg apró, fehér tüszőket tapasztal a manduláján, akinek pedig nincs mandulája, annak is előjöhetnek ezek a tüszők a garatíven- tette hozzá a doktornő.

Az influenza elkerülése érdekében az orvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy ügyeljünk a higiéniára, mossunk rendszeresen kezet, táplálkozzunk egészségesen, mozogjunk sokat, és ha mégis megbetegednénk, maradjunk otthon, hogy ne adjuk tovább a vírust, illetve zárt térben gyakran szellőztessük ki a helyiséget.


Tovább az archívumra