Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Törvényt sért több gyöngyösi gyógyszertár azzal, hogy kedvezményeket kínál a betegeknek

Törvényt sért több gyöngyösi gyógyszertár azzal, hogy kedvezményeket kínál a betegeknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Január elsejétől ez ugyanis tilos, több helyen mégis akciókkal csábítják a vásárlókat. A város nyolc patikája összefogott a törvénysértő gyakorlat ellen, amely nem csak a kis patikákat, hanem a költségvetést is károsítja.

Csupán egy-két vásárló áll sorban ebben a gyöngyösi patikában. Itt is, mint sok másik helyen, a forgalom drasztikus csökkenéséről számoltak be az Aktuálisnak. Sokan ugyanis elfordulnak a kis gyógyszertáraktól, és olyan helyen vásárolnak, ahol kedvezményt kapnak a pirulák árából.

Az elsősorban patikaláncok által kínált akció részleteit plakátokon, szórólapokon is hirdetik. Pedig a kedvezmények nyújtását január elsejétől törvény tiltja. A jogellenes gyakorlat visszaszorítása érdekében nyolc gyöngyösi gyógyszertár közösen lépett fel.

Ha a törvénysértés ténye bebizonyosodik, az ÁNTSZ bírságot is kiszabhat a kedvezményeket nyújtó patikákra.

Kérdéses azonban, hogy vajon az esetleges büntetés mértéke visszatartja-e a nagy forgalmú patikaláncokat a törvénysértő gyakorlattól, amelynek kárát egyébként nem csak a családi patikák, de a költségvetés is bánja, hiszen növekvő gyógyszer- és vényforgalmat generál, amely nagyobb társadalombiztosítási támogatást von maga után.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-03-12 )

Tovább az archívumra