Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Mátraalja három polgármestere is komoly elismerést vehetett át március 15-e alkalmából az önkormányzati tárcától Busapesten

A Mátraalja három polgármestere is komoly elismerést vehetett át március 15-e alkalmából az önkormányzati tárcától Busapesten

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepségen Abasár, Detk és Markaz első embere is kiemelte: a Köz Szolgálatáért kapott díjuk egy egész faluközösség kemény munkáját dicséri.

A szakminisztérium dísztermében a több száz kiemelkedő munkát végzett szakember között adták át a Mátraalja három önkormányzati vezetőjének is a Köz Szolgálatáért kitüntetés három fokozatát. A legmagasabb elismerést Pelle Sándor detki polgármester kapta meg, húszéves munkája eredményeképp övé lett az aranyfokozat.

Ezüstfokozattal büszkélkedhet az az Abasár, akik korábban ugyancsak ettől a minisztériumtól már kiérdemelte az Idősbarát Önkormányzat-díjat is. Dr. Lénártné Benei Anikó szerint a polgármesterség elsősorban szolgálat.

Markaz első embere, Potoczki László hét évnyi faluvezetés után lett felterjesztve a díj bronz fokozatára.

Ahogy azt minden díjazott hangsúlyozta, és ahogy arra az államtitkár is utalt: a kitüntetések egy egész településközösség közös munkáját, elért eredményeit dícsérik.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-03-12 )

Tovább az archívumra