Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közmeghallgatás

Közmeghallgatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elsősorban lakossági észrevételeket várt a testület a közszemlére bocsátott költségvetés-tervezethez a közmeghallgatáson. Emellett többen kifogásolták az utak, és járdák állapotát, de azt is elmondták, hogy a közbiztonságra is jobban oda kellene figyelni. Központi téma volt továbbá a harmadosztály helyzete, valamint a parkolási problémák, melyekre szintén megoldásokat várnak.

– A költségvetés mérlegfő összege az előző évihez közel azonos összegű, közel 14, 2 milliárd forint – köszönhetően az elnyert TOP-os, illetve KEOP-os pályázatokból megvalósuló beruházásoknak. A mérlegfő összegén belül a folyó évi kiadásaink összege 12,2 milliárd forint, amelyből az önkormányzat közel 5,4 milliárd forintot fordít működési kiadásokra – mondta el a közmeghallgatáson Kévés Tamás alpolgármester.

Közszemlére bocsátotta az önkormányzat az idei tervezett költségvetést.

Kévés Tamás alpolgármester kiemelte: további 6,8 milliárd forintot szánnak fejlesztésekre, beruházásokra, hozzátette: a rendelet tervezet nem tartalmaz működési forráshiányt, de a fejlesztési hiány a javaslat jelen állapotában mintegy 80 millió forint.

A felszólalók többsége az utak és járdák állapotát kifogásolta, Sárközi László szerint balesetveszélyes a Kont bíró utca és a József Attila utca kereszteződése, és a járda is járhatatlan.

– Az év végén elkészült innen 6 méter, onnan 10 méter, a közepe úgy maradt, ami annyira balesetveszélyes, hogy ott babakocsit nem lehet tolni, havat nem lehet söpörni, lapátolni. És akkor a kismama mit csinál? Lemegy az amúgy is szűk aszfaltútra – magyarázta Sárközi László.

A közmeghallgatáson elhangzott: idén a harmadosztály bizonyos utcáit is felújítják majd. Egy javaslattevő szerint azonban a szemétproblémával is foglalkozni kellene.

– A szemét. Hát az valami borzalom most már, sajnos eljutott a harmadosztály is arra a szintre, mint amilyen a Duranda volt. Ott egy tiszta útszakasz nincs, nem utca, útszakasz. Erről is tudok fotókat mutatni. Kíváncsi lennék rá, hogy a harmadosztályból hányan fizetnek kommunális adót – fogalmazott.

Egy újonnan ideköltözött házaspár a parkolási problémák enyhítésére hozott javaslatot.

– Ami Hatvanban nagyon pozitív volt, a Hatvani kártya. Ezt a testületnek figyelmébe szeretném ajánlani, ez 1200 forint volt egy évre, és ingyen lehetett vele parkolni – említette Peigelbeck András.

Egyesek szerint több gyalogos rendőr kellene a városba, és főleg a temetők környékére, mások pedig a nyugati elkerülő útról érdeklődtek a közmeghallgatáson.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság