Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fókuszban a költségvetés

Fókuszban a költségvetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 2019-es költségvetés második fordulós tárgyalása volt a gyöngyösi képviselő-testület februári ülésének fókuszában. A grémium elfogadta az önkormányzati tulajdonú társaságok üzleti tervét, a büdzsé vitájára azonban csak késő délután került sor.

A képviselő-testület eredménytelenné nyilvánította a központi orvosi ügyelet ellátására vonatkozó közbeszerzést, és úgy döntött, új eljárást indít. Az újabb közbeszerzései eljárás elbírálásáig, de legkésőbb december 31-ig az önkormányzat meghosszabbítja szerződését a jelenlegi üzemeltetővel, az éves szolgáltatási díjra 7 és fél millió forinttal magasabb összeget fogadott el az évből hátralévő tíz hónapra.

Öt fővel bővül a városrendészet létszáma. A képviselők arról döntöttek, hogy három fő, teljes munkaidőben foglalkoztatott segédfelügyelőt, valamint két fő, részmunkaidős térfelügyeleti rendszerkezelőt állít szolgálatba. A grémium döntése értelmében az önkormányzat 6 millió forintot fordíthat a közterületfigyelő kamerarendszer bővítésére és korszerűsítésére.

Elfogadta a grémium a polgármesteri hivatalban bevezetni tervezett igazgatási szünetről szóló előterjesztést, így július 15-e és 26-a, valamint december 23-a és 31-e között a városházán dolgozó köztisztviselők, közszolgálati ügykezelők és munkavállalók kötelező szabadságra mennek. A polgármesteri hivatal működése az igazgatási szünet alatt sem áll le, ugyanis ügyeleti rendet alakítanak ki, amely biztosítja a zavartalan ügymenetet és feladatellátást az igazgatási szünet ideje alatt is, miközben az intézkedés megtakarítást is eredményez. Az igazgatási szünetre azért volt szükség, hogy a városházán dolgozók szabadsága tervezhető legyen, és el lehessen kerülni a szabadnapok felhalmozódását – eddig ugyanis sokszor előfordult, hogy a közszolgálati tisztviselők az éves szabadságukat a folyamatos feladatok miatt nem tudták kivenni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság