Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jótékonysági keresztény bál

Jótékonysági keresztény bál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Február a farsang időszaka, a hagyományokhoz híven ilyenkor a Keresztény bált is megrendezik Gyöngyösön a Kolping-házban. Az idei bevétellel a szíriai Aleppo városában lerombolt Keresztény Ház újjáépítését támogatják.

Kolping atya szavaival nyitotta meg az idei bált László Ferenc, a Kolping Család Egyesület elnöke. „A jó emberek gyülekezete” – így fogalmazott azokról, akik idén is ellátogattak a rendezvényre. Az eseménnyel kapcsolatban elsősorban az összefogás fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette, az idei különleges bál lesz, ugyanis ezúttal egy nagyszabású projektet szeretnének támogatni a bálon befolyt összegből.

A rendezvényen Posztós Erik atya személyes életéből merített történeteket osztott meg a közönséggel. Az egyikkel elsősorban a mértékletességre intette az embereket, a másik pedig humorával alapozta meg a báli hangulatot.

A rendezvényre ezúttal a Berze Nagy János Gimnázium diákjait hívták meg zenélni. A szervezők abban bíznak, hogy a támogatás segítségével nem csupán a keresztények tudnak visszatérni elhagyott otthonaikba, de hosszútávon szolgálhatja a vallásközi megbékélést is és azáltal akár a migráció visszaszorítását is.


Tovább az archívumra