Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kertészek farsangja

Kertészek farsangja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kertészek farsangját rendeztek a Dobó úti óvodában. Ezen a napon minden kisgyermek ötletes kertészjelmezbe öltözött, az óvónők pedig játékosan tanították őket a környezettudatosságra.

Magok ültetése és felismerése, valamint talicskázás. Csak néhány játékos példa arra, amelyekkel környezettudatosságra szeretnék nevelni gyerekeket. A már második alkalommal megrendezett ’kertészek farsangján’ beöltözve ismerkedhettek meg a természet szépségeivel és a kertművelés első lépéseivel.

– Kézzelfoghatóan, cselekvően megismerni a saját környezetüket rettenetes fejlesztő erővel bír. Nagyon varázslatos, hogy olyan körülmények között teszik ezt, hogy egyszerű népi játékokkal játszhatnak, megfoghatják a zöldségeket, nézhetik, hogy egy kis hajtás van a dughagymán, vagy, hogy néz ki a zöldborsó. Tehát mindennel kézzelfoghatóan találkoznak – magyarázta Beszéné Gábor Judit óvodapedagógus.

A gyerekek élvezték kertészkedést, hiszen sokan vannak, akiknek otthon erre nincs lehetőségük.

A gyerek idén egy különleges mezítlábas ösvényt is kipróbálhattak. A pedagógus elárulta, a kezdeményezés nem ér véget, hiszen a közeljövőben az óvodának saját kiskertje is lesz.


Tovább az archívumra